روز هفتم

۸ دروازه تاریخی سعدآباد که دیدنی‌اند


همشهری – سعیده مرادی: موقعیت: ۸ دروازه تاریخی سعد آباد امروزه جزو دیدنی‌های سعدآباد به حساب می‌آیند. دروازه‌هایی که روزگاری وقایع تاریخی بسیاری را به خود دیده‌اند.

دروازه‌ای رو به زعفرانیه

در زعفرانیه یکی از خروجی‌های کاخ است که به روی محله زعفرانیه گشوده می‌شود و در زمان‌های خاصی از آن برای عبور و مرور استفاده می‌شده است. در واقع، از در زعفرانیه زمانی استفاده می شده که میهمان خارجی می‌آمدند و برای بالا بردن ضریب امنیت برای شخص مورد نظر از این در که در جایی غیراز محله‌های پر رفت‌وآمد بوده استفاده می‌شده است. ورودی در دیگر در میدان دربند است. اگر به دربند رفته باشید و قصد کوهنوردی و گذراندن یک عصر دل‌انگیز در این قسمت کوهستانی در برنامه‌تان باشد، درست در اول مسیر در سمت جنوبی میدان می‌توانید این در را در میدان دربند ببینید. در حال حاضر، برای دیدن کاخ موزه گلستان باید از همین در وارد شوید.

از دروازه دربند تا کاخ سفید

در خیابان دربند از دیگر درهای مجموعه سعدآباد محسوب می‌شود. با اینکه در نظامیه موردعلاقه رضاخان برای اجرای مراسم تشریفاتی و نظامی بوده است، در دوران محمدرضا شاه هم برای اجرای این دست مراسم استفاده می‌شده است. دلیل اصلی انتخاب این در، در زمان شاه آخر پهلوی این بوده که مردم نیز در بسیاری از رژه‌ها می‌توانستند به‌عنوان تماشاچی شرکت کنند و به‌اصطلاح، شکوه رژه بیشتر شده و به نوعی رژه‌های سلطنتی در غرب را تداعی می‌کرد. در نظامیه، دروازه‌ای تشریفاتی به کاخ سعدآباد بوده است که در زمان قاجار، تیپ سلطنتی برای انجام رژه‌ها در اعیاد و یادمان‌ها از این در می‌گذشتند و در دوران پهلوی نیز، پهلوی اول برای سان دیدن از رژه‌ها و همراهی خودش با رژه سلطنتی از همین در نظامیه عبور می‌کرده است. درهای دیگر نیز۲در جعفرآباد هستند که در زمان پهلوی برای رفت‌وآمد خدمات مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

۸ دروازه تاریخی سعدآباد که دیدنی‌اند



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا