یک خبرنگار دارای معلولیت از دغدغههایش میگوید
نسرین کاری خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی با اشاره به تجربیات شخصی خود در زمینه کتابخوانی و چالشهای زندگی به عنوان یک فرد دارای معلولیت، گفت: من هم مانند برخی خانمها به لوازم تحریر و کتاب علاقه زیادی دارم و کتابخانه کوچکی در زمینههای رمان، روانشناسی، تاریخی و فلسفی داشته و به این موضوعات از جمله تاریخ که برای تمامی افراد، مطالعه آن ضروری است، توجه زیادی دارم.
فعال اجتماعی میگوید: بسیاری از افراد توصیه میکنند که کتابهای در زمینه رمان چندان خوب نیست و نباید زمانی برای مطالعه آن صرف نمود اما اگر در حال حاضر دستی بر قلم دارم که بتوانم گاهی بنویسم، بخاطر مطالعه همین کتابهای رمان است و توصیه میکنم کتابهای با نویسندگی خانم فهیمه رحیمی را از دست ندهید.
وی با اشاره به چالشهای زندگیاش به عنوان یک فرد معلول و مشکلاتی که با آنها مواجه بوده، اظهار کرد: من به عنوان یک فرد معلول مانند دیگر افرادی که شرایط من داشتند، مشکلات کوچک و بزرگی را گاهی با سختی و گاهی لبخند پشت سر گذاشتهام.
وی با بیان اینکه جامعه ایران برای افراد معلول مشکلات زیادی دارد، توضیح داد: با توجه به قوانین فراوانی که برای تسهیل امورات زندگی معلولین از جمله در زمینه اشتغال و ازدواج علیرغم وجود قانونی که سه درصد از اشتغال را به افراد معلول اختصاص میدهد، این قانون به درستی اجرا نمیشود و برخی افراد معلول در مراحل مصاحبه به یک بهانه و شکلی رد میشوند و انتظار دارم جامعه و مسئولان برای بهبود شرایط زندگی افراد معلول با تلاش بیشتری اقدامات لازم را انجام دهند.
کاری بیان کرد: مستمری ناچیز ۹۰۰ هزار تومانی که برای افراد معلول از سوی دولت پرداخت میشود، برای تأمین نیازهای اولیه فرد معلول کافی نیست و حس میکنم که افراد معلول در کشورهای پیشرفته با توجه به امکانات و تسهیلات رایگان، از وضعیت مطلوبتری برخوردار هستند.
فعال محیط زیست با اشاره به بخشی از مشکلات، به خود معلولان برمیگردد، گفت: با توجه به تجربه شخصی خود در مصاحبههایی که با برخی از افراد معلول داشتهام، نشان داده که تعداد اندکی از این افراد حتی با قابلیت کار کردن و کسب درآمد برای خود علی رقم برخورداری از معلولیت، از فعالیت و اشتغال در زمینههای کاری که برایشان از سوی بهزیستی و دیگر ارگانها ایجاد میشود، با بهانههایی مانند دستم درد میگیرد یا اذیت میشوم، شانه خالی میکنند و فقط انتظار حمایت مالی از سوی خیرین دارند.
کاری با بیان اینکه در زمینه پویشهای اجتماعی و محیط زیستی فعالیتهای بسیاری داشتهام و افراد دارای معلولیت مانند من، هیچگونه محدویتی برای فعالیت در این حوزه ندارند، اظهار کرد: من و دوستانم در پویشهای مختلفی شرکت کردهایم که چند سال پیش برای اولین بار در در پویش دیوار مهربانی با همکاری و همراهی دوستانم شرکت کردیم و همچنین در حال حاضر به فعالیتهایی در زمینه محیط زیست با جمعآوری درپوشهای بطری نوشابه با عنوان پویش “از توان”، میپردازیم که این درپوشها میتوانند به شکلهای مختلفی مانند بازیافت برای ساخت ویلچر برای معلولین استفاده بشود.
وی ادامه داد: من علاوه بر شرکت در این زمینههای اجتماعی، به تحصیل در حوزه مترجمی زبان انگلیسی با توجه به علاقه زیادی که داشتم، پرداختم و همچنین در حوزه فعالیتهای خیریه نیز هنوز هم فعال بوده و با چندین مدرسه همکاریهایی در زمینه حمایت کودکان نیازمند در زمینه تحصیلی دارم و با همراهی دیگر دوستانم توانستهایم چند زندانی را هم آزاد کنیم.
وی خاطر نشان کرد: من در زندگی خود تجربیات و چالشهای فراوانی را تجربه کردهام و در برخی از موقعیتهای سخت ناامید شدهام، اما هرگز فکر تسلیم شدن را نکردم و توانستم موفقیتهای زیادی را به عنوان یک خبرنگار موفق کسب کنم.
انتهای پیام