گذری به کلیسای رفیع قزوین
کلیسای رفیع قزوین در حیاط مدرسهای به همین نام قرار دارد، این کلیسا در دوره پهلوی اول در این محوطه که از دیرباز مجموعه آموزشی و عبادتی ارمنیان این شهر بود بازسازی شد.
این فضا طرحی هشتگوش دارد، ورودی کلیسا به شکل نیمدایره و به قرینه، در ضلع شمالی فضایی شبیه به آن ساختهاند.
علاوه بر مراسم عمومی مربوط به ارامنه، این کلیسا همهساله میزبان آیین مخصوص «ارتحال و معراج حضرت مریم» بود که همزمان با «عید تبرک انگور» در ماه آگوست (مرداد ماه) برگزار میشد و انجمنهای فرهنگی ارمنی به زیارت این کلیسا میآمدند.
در این روز ابتدا مراسم «باداراک» یا آیین رسمی کلیسایی به مناسبت جشن «تحول حضرت مریم (س)» انجام میگرفت. سپس آیاتی از انجیل تلاوت میشد و سرودهای خاص درباره اعطای مواهب الهی به بشر خوانده و پس از آن انگور تبرک شده در میان مردم توزیع میشد.
معماری کلیسای رفیع
ساختمان کلیسا بنایی آجری است که طرحی مبتنی بر محورهای چلیپایی دارد و فضای اصلی آن مستطیلی است که دارای چهار ستون است. محور این فضا، شرقی – غربی است و در ضلع شرقی آن، محراب کلیسا قرار دارد که با چند پله از هال نمازخانه جدا میشود.
در دو طرف محراب، دو اتاق کوچک قرار دارد. در ضلع غربی کلیسا، دری دیده میشود که به فضای زیر ناقوس راه مییابد. این فضا طرحی هشت گوش دارد. ورودی کلیسا به شکل نیم دایره و در ضلع و به قرینه در ضلع شمالی فضایی شبیه به آن ساختهاند. مکان استقرار کشیش کلیسا در ضلع شرقی آن قرار گرفته و برج ناقوس در جانب غربی واقع شده است.
ارتباط فردا: کلیسای رفیع در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و شما میتوانید بعد از بازدید از خیابان خیام که شلوغترین خیابان قزوین است از این کلیسا دیدن کنید.
انتهای پیام