زندگی > مهارت‌های زندگی

چند نکته درباره کسانی که با خودشان حرف می زنند


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: صحبت کردن با خود صدای بلند به حفظ حافظه، سازماندهی و تجمیع اطلاعات و اولویت بندی وظایف کمک می‌کند. علاوه بر این، خودگفتاری می‌تواند با ایجاد فاصله از احساسات طاقت فرسا، اضطراب و استرس را کاهش دهد. این کار به شما دیدگاه منطقی‌تری می‌دهد و کمک می‌کند تا با تمرکز بهتر، چالش‌ها را مدیریت کنید. خود گفتاری یک تمرین طبیعی است که به بهبود سلامت شناختی و عاطفی کمک می‌کند.

فواید صحبت کردن با خود

تقویت حل مسائل: خود گفتاری با صدای بلند توانایی‌های شناختی را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد و حل مسئله به وضوح تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد. در آزمایشی که توسط پروفسور گری لوپیان از دانشگاه ویسکانسین در مدیسون انجام شد، افرادی که آنچه را که به دنبال آن بودند در مجموعه‌ای از عکس‌ها صدا می‌کردند، آن شی را سریع‌تر پیدا کردند.

توجه بهتر: صحبت کردن باعث می‌شود که قسمت‌های مختلف مغز با هم عمل کنند تا تحکیم ارتباطات عصبی را تسهیل کنند. با گفتن نام چیزی که در جستجوی آن هستید، در واقع یک تصویر بصری از آن چیز را در سر خود فعال می‌کنید. این کار باعث تمرکز و جهت گیری مجدد می‌شود. گفته می‌شود که خود گفتاری اساسا ساختار افکار شما را تسهیل می‌کند و باعث می‌شود مشکلات را سریعتر حل کنید.

بهبود حافظه : علاوه بر این، صحبت کردن با خودتان می‌تواند به شما کمک کند آنچه را که در سرتان می‌گذرد جدا و تفکیک کنید. هنگامی که به صورت شفاهی فهرستی از کارها یا یادداشت‌هایی از برنامه‌های روزانه خود را برای به خاطر سپردن بیان می‌کنید، این فرآیند هم محرک‌های دیداری و هم شنیداری را درگیر می‌کند که ترکیبی عالی برای حفظ اطلاعات است. این روش به ادغام بیشتر اطلاعات در مغز کمک می‌کند و باعث می شود بعدا آن را به خاطر بسپارید.

تسهیل انتخاب: علاوه بر این، صحبت با خود درباره قصد و راهبردهای رسیدن به هدف باعث شفافیت فکر می‌شود. با گفتن نظر خود در مورد آنچه باید انجام شود، افکار شما با اولویت بندی اقدامات بهتر، مرتب می‌شوند، بنابراین مبنایی برای انتخاب‌های آگاهانه‌تر فراهم می‌کنند.

استراتژی تنظیم هیجان و کنترل استرس: علاوه بر مزایای فکری، خودگفتاری برای مدیریت احساسات بسیار مهم است. محققان دانشگاه میشیگان دریافتند که استفاده از دوم یا سوم شخص در زمان صحبت با خود، مانند گفتن اینکه «شما می‌توانید آن کار را انجام دهید» یا «شما قادر هستید»، می‌تواند اضطراب را کاهش داده و عملکرد را در شرایط استرس زا بهبود بخشد.

شکستن چرخه تفکر منفی و استرس

چند نکته درباره کسانی که با خودشان حرف می زنند

صحبت کردن با خود همچنین می‌تواند در مواقعی که افکار منفی در سر دارید به شما کمک کند. گابریل مورس که یک در مانگر است در این باره می‌گوید که بیان کلامی افکار به خود به کنترل مجدد تفکر و قضاوت واضح‌تر کمک می‌کند. صحبت کردن در زمان داشتن افکار منفی از چرخه نشخوار فکری که اغلب باعث اضطراب و استرس می‌شود، جلوگیری می‌کند. با ملموس تر کردن افکار خود از طریق کلامی کردن آن‌ها، احساس می‌کنید از آن‌ها فاصله گرفته‌اید که این اتفاق به آرام کردن هرج و مرج عاطفی و مدیریت بهتر الگوهای تفکر منفی کمک می‌کند.

حرف زدن با خود رفتار عجیبی نیست. خود گفتاری بسیار عادی و حتی مفید است. اگر از آن برای تقویت توانایی‌های شناختی، مدیریت احساسات یا آرامش خود استفاده می‌کنید، این نوع خودگویی ابزاری عالی برای بهزیستی ذهنی و عاطفی است. دفعه بعد که متوجه شدید در حال صحبت با خودتان هستید، خجالت نکشید. شما کاری را انجام می‌دهید که برای ذهن و احساسات‌تان خوب است.

بیشتر بخوانید:

  • اگر مغز سالمی می خواهید این ۱۲ سوال را باید از پزشک و خودتان بپرسید؟!
  • چرا ملاقات با دوستان می‌تواند شما را سالم‌تر کند؟



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا