اقتصادی

چشم‌انداز نفت ایران در دولت دوم دونالد ترامپ



درباره تاثیر روی کار آمدن ترامپ بر صادرات و توسعه صنعت نفت ایران اظهار داشت: موضوع این است که بایدن محدودیت‌هایی که ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری وضع کرده بود را لغو نکرد که اکنون ترامپ بخواهد مجددا آنها را برگرداند ضمن اینکه بایدن نیز نه تنها چیزی از محدودیت‌ها کم نکرد بلکه حتی محدودیت جدید نیز اضافه کرد بنابراین اگر چنانچه صادرات نفت افزایش پیدا کرده علیرغم محدودیت‌ها است، بعبارت دیگر محدودیت‌ها وجود دارد و اضافه هم شده، ما نیز عادت و راه‌هایی پیدا کرده که کار صادرات را انجام می‌دهیم. 

وی افزود: ما در شرایط تحریم هستیم و بالاخره در این شرایط باید بتوانیم کار کنیم و اقداماتی را که در مسیر دور زدن تحریم انجام داده‌ایم را باید همچنان دنبال کنیم.

مدیر پیشین امور بین الملل شرکت ملی نفت گفت: اکنون دونالد ترامپ با تکرار سیاست‌های گذشته با همه دنیا از جمله ایران و چین و حتی همسایگان خود سر جنگ و باج‌خواهی دارد اما این روش تداوم نخواهد داشت و منجر به شکست خواهد شد زیرا طبیعتا ممکن است باعث نزدیکی و انسجام و افزایش تجارت بین کشورهایی شود که مورد تهدید قرا گرفته‌اند. 

وی گفت: اگرچه سیاست‌های ترامپ ممکن است در کوتاه‌مدت چالش‌هایی برای صنعت نفت ایران به‌وجود آورد، اما به دلیل تقاضای پایدار جهانی برای نفت ایران، به‌ویژه از سوی کشورهایی نظیر چین و هند، این تحریم‌ها تاثیرات بلندمدت قابل‌توجهی نخواهند داشت، ضمن اینکه ایران اکنون توانایی بیشتری برای مدیریت بحران‌ها و یافتن مسیرهای جدید صادراتی دارد.

خطیبی خاطرنشان کرد: اکنون فرصتی برای ایران است که به کشورهایی که مورد تهدید امریکا قرار گرفته‌اند نزدیک و تجارت جدیدی را آغاز کند، اگرچه مذاکره فصل جدیدی از اقتصاد کشور را رقم خواهد زد اما فقط منتظر این نباشیم که مذاکره صورت گیرد و گشایش‌ صورت گیرد، واقعیت این است که ما باید مذاکره کنیم ولی امید زیادی هم نداشته باشیم و مملکت را معطل نگه نداریم که قرار است مذاکرات هسته‌ای داشته باشیم. 

وی بیان کرد: در چند سال اخیر علیرغم تحریم و تهدید راهکارهایی برای صدور و توسعه صنعت نفت پیدا کردیم ما بعد از چند سال یاد گرفتیم که در شرایط تحریم کار و از تجربیات استفاده کنیم ضمن اینکه هر تهدیدی می‌تواند یک فرصت تلقی شود که باید از آن استفاده کنیم.

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک درباره موضع‌گیری ترامپ نسبت به نفت و گاز روسیه و تاثیر آن بر صنعت نفت ایران تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های اتحادیه اروپا نگران روی کار آمدن ترامپ است این کشورها بیش از امریکا پشت قضیه اوکراین قرار دارند، اروپا از روی کار آمدن ترامپ ناخرسند است زیرا او سیاست فشار بر اروپا را دنبال خواهد کرد و یکی از فشارها نیز خاتمه دادن حمایت اروپا از اوکراین است که منجر به خاتمه قضیه جنگ روسیه و اوکراین می‌شود. 

وی ادامه داد: تهدید ترامپ برای دنیا باعث نزدیکی اروپا به ایران، روسیه و چین می‌شود و این باعث برخی تحولات اقتصادی در دنیا می‌شود، همه اینها فرصت‌هایی است که سیاست‌مدارن اروپایی را نگران روی کار آمدن ترامپ کرده، در هر حال به نظر می‌رسد اروپا بتدریج خود را به روسیه نزدیک می‌کند و موضوع اوکراین بتدریج حل و  فصل می‌شود. موضوع دیگر اینکه پس از آغاز تنش‌های روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲، بایدن بیش از ۱۸۰ میلیون بشکه نفت خام از این ذخیره‌سازی‌ها برداشت کرد که فروش ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت خام به حفظ قیمت بنزین کمک کرد، ترامپ اعلام کرده قیمت‌ها را پایین می‌آورد و ذخیره‌سازی‌های راهبردی خود را نیز دوباره پر کرده و محموله‌های انرژی آمریکا را به سراسر جهان صادر می‌کند، تمام اینها تمام روی بازار نفت و گاز دنیا تاثیرگذار خواهد بود



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا