زندگی > مد و زيبایی

چرا دور چشم بعضی‌ها همیشه تیره است؟ | ۳ ویتامین مهم برای خلاص شدن از چشم‌های خسته



به گزارش همشهری‌آنلاین، تیرگی دور چشم‌ها، یکی از شایع‌ترین مشکلات زیبایی است که بسیاری از افراد صرف‌نظر از سن، جنسیت یا نوع پوست ممکن است با آن مواجه شوند. مشکلی که می‌تواند سن شما را بیشتر از سن واقعی‌تان نشان دهد یا باعث شود که چهره‌تان همیشه خسته و بی‌حال به نظر برسد.

این مشکل می‌تواند به دنبال دلایل مختلفی از جمله ژنتیک، عوامل محیطی محیطی و سبک زندگی ایجاد شود، اما در بیشتر موارد چاره دارد و می‌توان آن را برطرف کرد یا لااقل درصد تیرگی را به حداقل رساند.

قبل از آن که راه های بهبود یا درمان این مشکل را عنوان کنیم، کمی درباره دلایل ایجاد آن صحبت می‌کنیم. آگاهی درباره دلایل بروز این مشکل، نیمی از مشکل را حل می‌کند. چون کمک می‌کند تا برای رفع آن قدم درستی برداریم.

عوامل ژنتیکی: بسیاری از افراد به دلیل ساختار ژنتیکی خود مستعد تیرگی دور چشم هستند. پوست نازک زیر چشم می‌تواند رگ‌های خونی را برجسته‌تر نشان دهد و این مسئله در خانواده‌هایی که تیرگی دور چشم رایج است، بیشتر دیده می‌شود.

کم‌خوابی و خستگی: صرف نظر از عوامل ژنتیکی، بی‌خوابی یا خواب ناکافی یکی از عوامل اصلی تیرگی دور چشم است. خستگی می‌تواند باعث کُندی جریان خون و ایجاد سایه زیر چشم شود و سن شما را بیشتر نشان دهد.

آلرژی و حساسیت‌ها: آلرژی‌های فصلی، گرد و غبار، یا حساسیت به برخی از محصولات آرایشی می‌تواند باعث التهاب و تجمع مایع در زیر چشم شود که به تیرگی و پف منجر می‌شود.

کم‌آبی بدن و تغذیه نامناسب: کم‌آبی بدن و کمبود ویتامین‌های خاصی مثل K، C و E می‌تواند باعث کدر شدن پوست زیر چشم شود. همچنین زیاده‌روی در مصرف شکر و نمک می‌تواند به این مشکل دامن بزند. اگر همیشه ولع خوردن شیرینی دارید، یا عاشق خوراکی‌های شور هستید، دارید به تشدید این مشکل کمک می‌کنید.

افزایش سن و کاهش کلاژن: با افزایش سن، پوست نازک‌تر می‌شود و تولید کلاژن کاهش می‌یابد. این موضوع باعث برجسته‌تر شدن رگ‌های خونی و ایجاد تیرگی می‌شود. البته همان طور که گفته شد این مشکل در افراد جوان هم به وفور دیده می‌شود. پس صد درصد به سن مرتبط نیست و افزایش سن، تنها یکی از مولفه‌های بروز این مشکل است.

قرار گرفتن در معرض نور آفتاب: قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می‌تواند تولید ملانین را افزایش دهد و باعث تیره‌تر شدن پوست زیر چشم شود.

استرس و اضطراب: استرس، منبع بسیاری اختلالات و مشکلات جسمی و روانی است. حتی تیرگی دور چشم‌ها. استرس و اضطراب می‌تواند باعث ضعیف شدن پوست و کاهش جریان خون در ناحیه زیر چشم شود که در نهایت تیرگی را تشدید می‌کند.

مصرف دخانیات و الکل: سیگار و الکل باعث تخریب کلاژن و کاهش جریان خون در پوست می‌شوند و می‌توانند تیرگی و چین‌وچروک را در این ناحیه افزایش دهند.

کم‌خونی: کم‌خونی، یکی از دلایل رایجِ سیاهی پوست زیر چشم‌ها است. فقر آهن و کم‌خونی معمولا زمانی رخ می‌دهد که سطح گلبول‌های قرمز خون شما کمتر از حد طبیعی باشد.

بیشتر بخوانید؛

  • ویتامین های مخصوص زیبایی چشم و جوانسازی دور چشم ها را بشناسید

  • راهکارهای خانگی که سیاهی دور چشم را درمان می‌کند

  • نشانه‌های پیری زودرس

چطور تیرگی دور چشم را درمان کنیم؟

برای رفع تیرگی دور چشم، راه‌های زیاد و مختلفی وجود دارد که بسته به علت تیرگی و شرایط پوست فرد می‌توان آنها را انتخاب و به توصیه‌ها عمل کرد.

اصلاح سبک زندگی: اصلاح سبک زندگی چطور اتفاق می‌افتد؟ با داشتن خواب کافی: ۶ تا ۸ ساعت خواب شبانه می‌تواند کیفیت پوست را بهبود ببخشد. مصرف آب کافی هم یکی از زیرمجموعه‌های اصلاح سبک زندگی است. نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز باعث جلوگیری از کم‌آبی پوست می‌شود. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه به خصوص آنهایی که سرشار از ویتامین C، K و آهن هستند هم می‌تواند تیرگی دور چشم‌ها را کاهش دهد. پس تغذیه سالم را جدی بگیرید. کاهش مصرف نمک و قند هم به کاهش احتباس مایعات و پف زیر چشم و تیرگی دور چشم کمک می‌کند.

استفاده از محصولات مراقبتی: کرم‌های حاوی کافئین، رتینول، ویتامین C و K می‌توانند به روشن‌تر شدن ناحیه زیر چشم کمک کنند. ماسک‌هایی مانند برش خیار، چای سبز سرد، یا سیب‌زمینی خام هم التهاب را کاهش می‌دهند و تیرگی را کمتر می‌کنند. البته اگر هیچ یک از این کارها جواب نداد، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد و از دانش او برای رفع این مشکل کمک گرفت. درضمن استفاده از کرم ضدآفتاب با SPF مناسب حتی در ناحیه دور چشم ضروری است. استفاده از عینک آفتابی هم از چشم‌ها در برابر اشعه UV محافظت می‌کند.

لیزردرمانی و مزوتراپی: لیزردرمانی هم راه موثری برای کاهش تجمع ملانین و تحریک کلاژن است. اما طبیعتا این کار هم بعد از مراجعه به پزشک باید انجام شود. در مواردی که تیرگی به دلیل گودی زیر چشم باشد، تزریق ژل هم می‌تواند ناحیه را پُر و ظاهر بهتری ایجاد کند. متخصصان زیبایی معمولا مزوتراپی را هم راه موثری برای رفع این مشکل عنوان می‌کنند. تزریق مواد مغذی و ویتامین‌ها به پوست زیر چشم می‌تواند به روشن‌تر شدن آن کمک کند.

۳ ویتامین درمانگر که باید بشناسید

در بالا گفته شد که تغذیه نامناسب و کمبود ویتامین‌های خاصی مثل K، C و E می‌تواند منجر به تیرگی دور چشم‌ها شود. این ویتامین‌ها ممکن است از طریق مواد غذایی تامین نشود. بنابراین الازم است که با مشورت پزشک، مکمل‌های آنها دو یک بازه زمانی مصرف شود.

تامین این ویتامین‌ها بسیار مهم است. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که تولید کلاژن را تحریک کرده و به روشن‌تر شدن پوست کمک می‌کند. همچنین از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و اشعه UV محافظت می‌کند.

ویتامین K به تقویت دیواره‌های مویرگی کمک می‌کند و از نشت خون و تجمع آن در زیر پوست که یکی از دلایل تیرگی است، جلوگیری می‌کند. اسفناج، کاهو، بروکلی و روغن زیتون حاوی این ویتامین هستند. ویتامین E هم با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود، از پوست در برابر آسیب‌های محیطی محافظت و به ترمیم و آبرسانی پوست کمک می‌کند.

ویتامین D هم برای سلامت کلی پوست مفید است، اما تأثیر آن در کاهش تیرگی دور چشم به اندازه ویتامین C، ویتامین K و ویتامین E قابل ‌توجه نیست. با این حال، کمبود ویتامین D می‌تواند باعث خشکی، کدری و التهاب پوست شود که ممکن است به طور غیرمستقیم ظاهر ناحیه دور چشم را تحت تأثیر قرار دهد.



منبع:همشهری آنلاین

دکمه بازگشت به بالا