جهان > غرب آسیا و آفریقا

منابع مصری: ادعاها در مورد مانع‌تراشی حماس در مذاکرات صحت ندارد



ارتباط فردا: منابع مصری اعلام کردند که ادعاهای رژیم صهیونیستی در خصوص عقب‌نشینی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از تفاهمات جاری در خصوص مذاکرات انجام شده برای دستیابی به آتش‌بس صحت و واقعیت ندارد.

بر اساس گزارش شبکه خبری العربی، این منابع مصری همچنین تاکید کردند که جنبش حماس در طول مذاکرات به خوبی و به صورت پویا و کارآمد پاسخگو بوده و حتی از برخی شروط خود برای تسهیل روند حصول توافق آتش‌بس عقب‌نشینی کرده است.

منابع مصری در ادامه افزودند، شکست و ناکامی مذاکرات و به نتیجه نرسیدن آن از بازگشت اشغالگران صهیونیست به سمت مواردی نشأت می‌گیرد که پیشتر بر سر آنها توافق حاصل شده که از جمله آنها فاصله‌ای است که نظامیان رژیم اشغالگر را از مناطق مسکونی جدا می‌کند.

منابع مصری همچنین اعلام کردند، رژیم صهیونیستی همچنین از اسامی اسرای فلسطینی که پیش از این در لیست افرادی قرار داشت که قرار بود طی این توافق آزاد شوند، سرباز زده است.

طبق اعلام منابع مصری، کشور مصر با هماهنگی دولت قطر همچنان به‌طور جدی به دنبال دستیابی به توافقی همه جانبه است.

به رغم مشکلات و موانع اما منابع مصری از وجود نشانه‌های مثبتی خبر دادند که خوش‌بینی نسبت به پیشرفت در روند مذاکرات را افزایش می‌دهد.

جنبش حماس روز چهارشنبه و در بیانیه‌ای اعلام کرد: مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا در دوحه با میانجیگری قطر و مصر به شکل جدی پیش می‌رود. ما مسئولیت‌پذیری و انعطاف نشان دادیم اما رژیم اشغالگر مسائل و شروط جدیدی را درباره عقب‌نشینی، آتش‌بس، اسرا و بازگشت آوارگان مطرح کرد که باعث شد رسیدن به توافقی که ممکن بود به تاخیر بیفتد.

درحالی که اخیرا مذاکراتی در قاهره و دوحه درباره آتش‌بس غزه و معامله تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی برگزار شد، رسانه‌های عبری گزارش داده بودند معامله آتش‌بس غزه قبل از انتخابات آمریکا محقق نخواهد شد.

این درحالی است که برخی فلسطینی‌ها ابراز خوش‌بینی کرده‌اند که این معامله تا قبل از آغاز رسمی فعالیت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا محقق شود.

طی ماه‌های گذشته قطر، مصر و آمریکا مذاکراتی را برای توافق آتش‌بس در غزه رهبری کردند اما نتیجه‌ای نداشت.

جنبش حماس بارها موافقت خود را با آتش‌بس اعلام کرده اما «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با مطرح کردن درخواست‌های جدید، در مسیر مذاکرات سنگ‌اندازی می‌کند. 

یکی از دلایل اخراج «یوآو گالانت» از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز اختلاف با نتانیاهو بر سر آتش‌بس بوده است، چراکه حتی گالانت معتقد بود نتانیاهو به‌دنبال آتش‌بس و تبادل اسرا نیست. 

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا