استان ها > اصفهان

فناوری‌های نوظهور پیشران توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هستند



سید مهدی ابطحی، صبح امروز پنجشنبه دوم اسفند در دومین دوره رویداد ملی نکست با محوریت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان اظهار کرد: فناوری‌های نوظهور در توسعه اقتصادی و علمی کشور اهمیت دارد.

وی با اشاره به تحول سریع فناوری در سال‌های اخیر افزود: از هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، رباتیک و واقعیت مجازی که انقلاب صنعتی چهارم را رقم زده‌اند تا فناوری‌های اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک که دنیای ارتباطات و اطلاعات را دگرگون کرده‌اند، همه این حوزه‌ها نقش اساسی در رشد اقتصادی جهان دارند. در کنار این موارد، زیست‌فناوری و پزشکی دقیق نیز با ارائه روش‌های نوین، سلامت و رفاه انسان را بهبود می‌بخشند.

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: این فناوری‌ها نه‌تنها موجب ایجاد فرصت‌های جدید برای کسب‌وکارها، بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری می‌شوند، بلکه تأثیر قابل‌توجهی در اشتغال‌زایی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دارند. در این میان، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های فناور، با توجه به رسالت خود، نقشی کلیدی در توسعه منطقه‌ای ایفا می‌کنند و می‌توانند با تسریع مسیر پیشرفت، به شکل‌گیری زیست‌بوم نوآوری کمک کنند.

ابطحی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی موجود برای حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان اظهار کرد: بند «ب» و «ت» ماده ۱۱ قانون جهش تولید، امکان سرمایه‌گذاری مستقیم شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پارک‌های علم و فناوری و تأمین مالی صندوق‌های پژوهش و فناوری را به‌عنوان اعتبار مالیاتی فراهم کرده است. این فرصت ارزشمند می‌تواند به رشد شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان کمک شایانی کند.

وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کرد: در این برنامه به فناوری‌های نوظهور توجه ویژه‌ای شده و در بند «ط» ماده ۹۹، بر حوزه‌های پیشران و اقتدارآفرین همچون هوش مصنوعی، کوانتوم، زیست‌مهندسی، مواد و ساخت پیشرفته، ریزفناوری، ریزالکترونیک و فناوری‌های عصبی تأکید شده است. آیین‌نامه اجرایی این قانون در ۲۲ بهمن سال جاری به تصویب هیئت وزیران و وزیر علوم رسید.

ابطحی در پایان ضمن قدردانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، وزارت علوم، استانداری اصفهان و تمامی دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد، به برگزیدگان جوایز تبریک گفت و تصریح کرد: سرمایه اجتماعی و فناوری مبتنی‌بر توان جوانان مستعد ایرانی، پشتوانه اصلی کشور در میدان علم و دیپلماسی است. هر اقدامی که موجب تقویت این سرمایه شود، به توسعه کشور کمک می‌کند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا