غذای کهن؛ زرشکپلو با گوشت
خبرگزاری مهر، گروه مجله: زرشک جزو آن دسته از خوراکیهای بلاتکلیف است که هنوز هیچ دسته و بشری آن را گردن نگرفته میگویند میوه است اما در ظرف میوه کسی تا به حال رؤیت نشده است.
تنها رفقای وفادار این میوه ریز و ترش مزه و قرمز رنگ برنج است و مرغ. در کنار این دو که قرار میگیرد طعم بهشت میگیرد و انسان بلعنده را از شدت خوشمزگی به ملکوت اعلا میرساند اما گویا در زمانهایی که به حدوداً چهارصد سال قبل برمیگردد، این ریز ترش مزه را به جای مرغ گوشتهای قلقلی شده برعهده میگرفتند. همچنین آب حاصل از چلانده شدنش هم رنگ برنج را از سفیدی به سرخی تبدیل میکرده است.
حالا شما هم اگر کنجکاوید این ترکیب خوشمزه را امتحان کنید اول زرشک را بجوشانید و بعد از جوشیدن به روش چلاندن آبش را بگیرید و کنار بگذارید.
برنج را بشورید و بهجای آب فقط آب زرشک را بریزید. هل و نمک را هم اضافه کنید و بعد از اینکه آب برنج کشیده را روی شعله گذاشتید اجازه دهید تا دم بکشد. با گوشت چرخ کرده و پیاز آب گرفته و نمک و ادویه دلخواه گوشت قلقلی درست کرده را سرخ کنید. خلال بادام و زعفران هم به ترکیب گوشتتان اضافه کنید و اگر احساس کردید زرشکتان طعم ترشی دارد با کشمش تفت داده شده آن را متعادل کنید.
زرشک پلو قرمز رنگتان که دم کشید ترکیب گوشت و مخلفاتش را لابهلای برنج دهید و بعد همزمان با گفتن عبارت «بهبه و چهچه» قاشقتان را پرکرده و میل میکنید.