استانها > چهارمحال و بختیاری

غارهای یخی ایران را ببینید + تصاویر


به گزارش همشهری ‌آنلاین عنوان غار یخی اغلب اوقات برای وصف حفره‌هایی که به وسیله یخ تشکیل می‌شوند استفاده می‌شود که نام درست آن غار یخچالی است. ایران غار یخی زیاد دارد، اما برخی از مهم‌ترین و مشهورترین آنها را در این گزارش می‌بینید.

غارهای یخی ایران را ببینید + تصاویر
غار یخما- چهارمحال و بختیاری

یخما

غار یخی چما در کوهرنگ در بخش شمالی قله قنبرکش و در محدوده زردکوه واقع شده است. این غار در یک دره عمیق قرار دارد که به دلیل زاویه خاص و نحوه تابش آفتاب، برف‌های آن به صورت دائمی باقی می‌مانند. غار یخی چما یکی از بزرگ‌ترین منابع آب شیرین کشور است که در اثر انباشت طولانی‌مدت برف طی هزاران سال شکل گرفته. جریان آب ناشی از ذوب برف‌ها در تمامی فصول سال دمایی نزدیک به صفر دارد. این ویژگی سبب شده حتی در گرم‌ترین روزهای تابستان نیز نتوان به راحتی در آن حرکت کرد.

غارهای یخی ایران را ببینید + تصاویر
غار یخ‌مراد – البرز

یخ‌مراد

غار یخ‌مراد مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان کرج، بخش آسارا، ۴ کیلومتری جنوب گچ‌سر واقع شده. این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۵۷۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. دریچه ورودی این غار در ارتفاعات کوه‌های منطقه واقع شده و مسیر غار شیب‌دار و رو به پایین است که با رسیدن به اعماق کوه، چشمه‌های یخ‌زده در کف زمین و استالاکتیت‌های اسفنجی غا دیده می‌شود. در ماه‌های اسفند و فروردین، قندیل‌های غار در بهترین وضعیت به سر می‌برند.

غارهای یخی ایران را ببینید + تصاویر
غار یخ – فارس

غار یخ

از آنجا که درون غار یخی دما بسیار پایین است، آبی که در غار جریان دارد یخ می‌زند و در تمام طول سال این غار پوشیده از یخ است و به همین دلیل نیز به این نام معروف شده. غار یخی در روستای خفر و در ۶۵ کیلومتری جنوب سمیرم در ارتفاع ۳۸۵۰ متری قله دنا میان قله‌های قدوس و بیژن قرار گرفته است. غار یخ سمیرم دارای آبشار یخی و ستون‌های یخی بسیار جذاب و بی نظیری است و در انتهای غار دریاچه زیبایی مملو از قطعات یخ شناور مشاهده می‌شود که منظره‌ای فوق‌العاده ایجاد کرده.

غارهای یخی ایران را ببینید + تصاویر
غار افوس – اصفهان

غار افوس

غار افوس در دامنه یکی از دره‌های رشته کوه قبله کوه در غرب روستای افوس واقع شده است. دهانه غار از دو چاه دوقلو تشکیل شده که یکی از آن‌ها بعد از حدود ۶ متر به چاه بزرگ می‌پیوندد. چاه بزرگ تا عمق ۱۲ متر ادامه می‌یابد و به تالاری به مساحت ۳۰ مترمربع می‌رسد. چاه پس از حدود ۷ متر عریض شده و انتهای آن را توده بزرگ برف یخی می‌پوشاند. برف‌های انتهای چاه از سالی به سال دیگر باقی می‌مانند و یک برفچال دائمی را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید:
رنگ عجیب یک گل فشان در شمال ایران + تصاویر



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا