اخبار جهان > غرب آسیا
عقبنشینی اسرائیل از محور نتساریم به چه معناست؟
گروه دیپلماتیک – همشهری آنلاین: «علی رغم تمام شعارهای رژیم صهیونیستی مبنی بر عدم عقب نشینی از نتساریم اما سرانجام مقاومت با ایستادگی توانست اراده خود را تحمیل و ارتش اسرائیل را مجبور به عقب نشینی از این محور کند.» این بخشی از اظهارات محمد الصمادی کارشناس نظامی در واکنش به عقب نشینی نیروهای ارتش اسراییل از محور نتساریم است.
- با عقب نشینی لشکر ۹۹ و تیپ هارئیل، نیروهای اسرائیلی در نوار غزه به کمترین حد از اکتبر ۲۰۲۳ رسیدند.
- عقبنشینی ارتش اشغالگر از محور نتساریم نشاندهنده یک تغییر استراتژیک در نبرد است، زیرا طرح آن برای تقسیم نوار غزه و کنترل شمال آن با شکست مواجه شد.
- در تحلیلی از صحنه نظامی در نوار غزه باید گفت که اشغالگران تلاش کردند تا در این منطقه حضور دائمی داشته باشند، اما تحت فشار نبردها و فشار توافقات سیاسی مجبور به عقب نشینی شدند.
- اگرچه ارتش اشغالگر شروع به ایجاد زیرساختها برای افزایش پایداری حضور خود کرد، اما بیشتر تأسیسات آن قابل برچیده شدن بود که نشاندهنده آگاهی آنها از امکان عقبنشینی در هر لحظه بود.
- مهمترین چیز بازگرداندن حاکمیت ولو حدودی به فلسطینیهاست، با توجه به اینکه صحنه کنونی با محاسبات اشغالگری که میخواست واقعیت سیاسی جدیدی را تحمیل کند، تفاوت اساسی دارد.
- عقبنشینی صرفا یک گام نظامی نیست، بلکه دارای ابعاد سیاسی و استراتژیک است، زیرا نشاندهنده شکست دیدگاه اسرائیل در قبال غزه است و تأیید میکند که اراده برای مقاومت و مذاکره میتواند معادلات جدیدی را در میدان تحمیل کند.
واکنش حماس
اسماعیل رضوان از رهبران جنبش حماس با اشاره به اینکه عقب نشینی اشغالگران از محور نتساریم حاکی از شکست آنها در تحقق اهدافشان از جنگ علیه غزه است، گفته:
- بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هرگز چیزهایی را که در میدان از دست داده نمیتواند در مذاکرات به دست آورد.
- طرح ترامپ و نتانیاهو برای اخراج فلسطینیان با ایستادگی ملت فلسطین در سرزمینشان مواجه شده و شکست را تجربه میکند.
- غزه یک ملک برای خرید و فروش نیست و کشورهای عربی و اسلامی باید با عمل خود و نه فقط با محکومیتهای لفظی از فلسطین حمایت کنند.
- شرایط روز پس از جنگ را فلسطینیان تعیین میکنند و نتانیاهو نمیتواند سرنوشت ما را مشخص کند.