عبور از دروازه تاریخ با اعتراف کارتر به اشتباه سیاستهایش درباره ایران
ارتباط فردا: امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
اعتراف کارتر به اشتباه سیاستهایش درباره ایران- ۱۳۵۹
در حالی که از چندین ماه قبل، لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در تهران به تصرف درآمده و تهدیدات دولت آمریکا بر ملت و دولت ایران تأثیری نگذاشته بود، جیمی کارتر، رییس جمهور وقت آمریکا با ارسال پیامی به جمهوری اسلامی ایران، به شکست سیاستهای دولتش اشاره کرد.
اعتراف آشکار و صریح کارتر به حقانیت موضعگیری انقلاب اسلامی ایران و اشغال لانه جاسوسی آمریکا، مفهومی جز به بنبست رسیدن دیپلماسی در آمریکا نداشت.
او اعتراف کرد که در رأس یک نظام سیاسی قرار داشته و دست به کارهایی زده که باید محکوم شوند. این اعترافات در حالی صورت گرفت که شیطان بزرگ در روزهای بعد با حمله نظامی به ایران، قصد آزادسازی گروگانها را داشت، اما با عنایات الهی در دام جهنم طبس گرفتار آمدند و شکست سنگین دیگری برای آنان رقم خورد.
در تقویم خورشیدی مناسبتهای دیگری چون درگذشت مورخ شهیر میرزا محمد تقی کاشانی معروف به لسان المُلک در سال ۱۲۵۹، انتخاب ناصر اعتمادی (نصرالدوله) به سمت معاونت نخست وزیری در سال ۱۳۲۲، کاشت سیب زمینی و حبوبات در باغ بهارستان به مناسبت کمبود مواد غذایی به دستور اسفندیاری رئیس مجلس شورای ملی در سال ۱۳۲۱، انتخاب حمید سیاح به سمت وزیر مختار ایران در شوروی در سال ۱۳۲۵، رحلت عالم دینی و ادیب آیت اللَّه “محمدباقر قاینی بیرجندی در سال ۱۳۱۳، رحلت آیت اللَّه “سیدحسین طباطبایی بروجردی” زعیم حوزه علمیه قم در سال ۱۳۴۰، ورود یک هیات از سازمان ملل برای برگزاری یک نظرسنجی از تمایل مردم بحرین برای استقلال از ایران در سال ۱۳۴۹، گشایش کنگره جهانی حافظ با حضور جمع زیادی از ادباء و دانشمندان جهان در شهر رُم در سال ۱۳۵۵، تعطیل کردن بازار تهران و سایر شهرهای ایران به مناسبت اربعین شهدای تبریز در سال ۱۳۵۷، به آتش کشیده شدن چند نقطه شهر مشهد توسط مردم معترض مشهدی در سال ۱۳۵۷، پشتیبانی سازمان عفو بین الملل از تقاضای زندانیان سیاسی ایران در سال ۱۳۵۷، اعتصاب غذای جمعی از دانشجویان ایرانی وین در اعتراض به اقدامات خشونت بار دولت ایران در سال ۱۳۵۷، برگزاری شدن مراسم اربعین شهدای تبریز توسط مردم شهرهای مختلف کشور در سال ۱۳۵۷ به ثبت رسیده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری
تولد بحرالعلوم- ۱۱۵۵
علامه دهر و وحید عصر سید محمدمهدی بحرالعلوم در آخرین ساعات ماه رمضان قبل از طلوع عید فطر سال ۱۱۵۵ در عتبات عالیات به دنیا آمد. وی به علت فراست و کوشش فراوان، در نوجوانی به درس خارج پدر بزرگوار خود راه یافت و پس از آن در حلقه درس استاد بزرگ حوزه، آیت اللَّه وحید بهبهانی قرار گرفت و بعد از پنج سال به اجتهاد نایل آمد.
سید بحرالعلوم پس از وفات استادش، وحید بهبهانی، رهبری کامل و زعامت و مرجعیت شیعه را به دست گرفت و آوازه او آفاق را پر کرد.
شیخ جعفر کاشف الغطاء، حجت الاسلام محمدباقر شَفقی، سید عبداللَّه شُبَّر، سید محمد مجاهد، سید محمدجواد عاملی و شیخ احمد نراقی از جمله شاگردان بارز وی بودهاند.از بحرالعلوم تألیفات متعددی بر جای مانده که المصابیح فی الفقه، مِشکاةُ الهدایه و کتابُ الرِّجال از آن جملهاند.
این عالم ربانی سرانجام در رجب یا ذیحجهی سال ۱۲۱۲ در ۵۷ سالگی دار فانی را وداع و در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی
روز زمین در فلسطین اشغالی- ۱۹۷۶
در اولین قطعنامه کنفرانس دفاع از زمین که در اکتبر ۱۹۷۵ در منطقه جلیل، صادر شد شرکت کنندگان از مصادره سرزمینهای مردم عرب فلسطین توسط رژیم صهیونیستی اظهار تأسف و آن را شدیدا محکوم کردند.
این کنفرانس تأکید کرد که سیاست رژیم اشغالگر قدس با حقوق اعراب مسلمان در سرزمینهای مادری آنها در تناقض است و رژیم صهیونیستی آشکارا منشور حقوق بشر، اصول دموکراسی و مساوات را زیر پا گذاشته است.
کنفرانس دفاع از زمین همچنین کمیتهای تشکیل داد که وظیفه آن بسیج و ساماندهی نیروهای مردمی برای اجرای قطعنامههای کنفرانس بود. این کمیته در ششم مارس ۱۹۷۶ باحضور ۲۰ نفر از سران شوراهای شهرداریهای فلسطینی تشکیل جلسه داد و آنها پس از مشورت با نیروهای مردمی، سیام مارس را به عنوان روز زمین تعیین کردند.
همه ساله دراین روز، مردم فلسطین و بسیاری از کشورهای اسلامی، با برگزاری مراسمی، سیاستهای توسعهطلبانه و غاصبانه رژیم صهیونیستی را محکوم میکنند.
در تقویم میلادی مناسبتهای دیگری چون تولد کراوفورد لانگ پزشک برجسته آمریکایی در سال ۱۸۱۵، تولد “ونسان فانگوگ” نقاش شهیر هلندی در سال ۱۸۵۳، انعقاد معاهده پاریس پس از پایان جنگ کریمه در سال ۱۸۵۶، فروش سرزمین آلاسکا به امریکا توسط روسیه در سال ۱۸۶۷ و درگذشت آرتور کریستیَن سَن مستشرق و ایران شناس مشهور دانمارکی در سال ۱۹۴۵ به ثبت رسیده است.
انتهای پیام