استان ها > خراسان رضوی

عالم در برابر عظمت ابوالفضل العباس (ع) سر تعظیم فرود آورده است



حجت‌الاسلام علیرضا صادقی واعظ، شامگاه ولادت حضرت ابوالفضل (ع) در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: از دعای سوم شعبان که وارد شده، این جمله را می‌خوانیم «اللهم وهب لنا فیه الیوم خیر مواهب و وجه لنا فیه کل مطلب کما وهبت لحسین لمحمد جده و اجعله لنا منازله فی الدنیا و الآخرة و لا تحرمنا منه؛ خدایا، به واسطه‌ مولود امروز حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، بهترین و بزرگترین موهبت‌ها را به ما عنایت کن و حاجات و دعاهای ما را به بهترین شکل برآورده ساز، همانطور که موهبتی به نام اباعبدالله الحسین به پیامبر گرامی اسلام عنایت کردی».

وی عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) درباره‌ امام حسین(ع) فرمودند «حسین منی و انا من حسین»، این سخن نشان می‌دهد که امام حسین (ع) از نسل و نژاد پیامبر است. علاوه بر این، اباعبدالله الحسین(ع) با قیام و نهضت خود، اساسی را پایه گذاری کرد که تا امروز تمامی انسان‌های آزاده را به سوی حق و سعادت هدایت کند.

صادقی واعظ افزود: در زیارت اربعین می‌خوانیم «و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة؛ امام حسین (ع) برای نجات بشریت از جهل و نادانی قیام کرد». هدف اصلی و بالاترین دلیل نهضت ایشان نجات بشر از جهل و نادانی بود.

صادقی واعظ اظهار کرد: امام صادق (ع) درباره‌ نام «اباعبدالله» فرمودند «مقصود از عبدالله، تمامی بندگان خدا تا پایان دنیا هستند». سیدالشهدا با قیام و نهضت خود بشریت را در مسیر حق و سعادت هدایت کرد و کشتی نجات و مصباح الهدی شد.

محبت به حسین(ع) مهر تایید بر ایمان و محبوبیت نزد خداوند 

وی بیان کرد: محبت و وفاداری به امام حسین (ع) مهر تایید بر ایمان و محبوبیت نزد خداوند است. پیامبر اکرم (ص) فرمودند «محبوب خدا می‌شوید زمانی که محب اباعبدالله الحسین باشید». امام سجاد(ع) نیز در مسجد جامع دمشق فرمودند «و جعل محبتنا فی قلوب المؤمنین». محبت امام حسین(ع) نشانه‌ ایمان است. اگر خداوند محبت اباعبدالله الحسین(ع) را به شما عطا کرده، این فرصتی ارزشمند است که باید به آن افتخار کنید و در مسیر حق و عدالت گام بردارید.

خطیب حرم مطهر رضوی ادامه داد: این عشق به اهل بیت‌(ع) سرمایه‌ای است که خداوند به ما عنایت کرده است. خداوند در آیه ۲۶ سوره مریم می‌فرماید «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وَداً؛ شب باب الحوائج، ابوالفضل العباس (ع)، شبی است برای گرفتاران و امیدواران، شبی برای مریضان و حاجتمندان»؛ وقتی میان خود و خدا واسطه‌ای می‌جوئیم، به آبروی اباالفضل (ع) پناه می‌بریم.

صادقی واعظ اضافه کرد: ما جز ۱۴ معصوم، تنها ۲ نفر را داریم که از جانب امام معصوم، زیارت‌نامه‌ای برایشان صادر شده است؛ یکی خواهر امام هشتم، حضرت فاطمه معصومه (س) که از علی بن موسی الرضا (ع) به ما رسیده و دیگری قمر بنی‌هاشم، ابوالفضل العباس (ع) است.

وی گفت: وقتی به حرم قمر بنی هاشم (ع) وارد می‌شوید، می‌خوانید«السَّلامُ عَلَیْکَ یا أَبَاالْفَضْلِ العَبَّاسِ… السَّلامُ عَلَیْنَا وَعَلَیٰ عِبادِ اللهِ الصَّالِحِینَ؛ سلام خدا و ملائک و عباد صالحین و شهدا و صدیقین بر او باد». از ابتدا تا پایان دنیا، عالم در برابر مقام و عظمت ابوالفضل العباس (ع) سر تعظیم فرود آورده است.  امام سجاد (ع) فرمودند«لِلْعَبَّاسِ مِنَ اللهِ تَبَارَکَ وَتَعَالَیٰ مَقامٌ…» عموی ما، فردای قیامت در پیشگاه خدا، مورد غبطه تمام شهدا خواهد بود. مقام  ابوالفضل العباس (ع) چنان بالا است که امام معصوم و حجت خدا، ابا عبدالله الحسین(ع) در روز عاشورا او را « بنفسی انت» خطاب می‌کرد.

خطیب حرم مطهر رضوی اظهار کرد: این مقام و عظمت از کجاست؟ درست است که ایشان پسر امام، برادر امام، عموی امام هستند، اما مهم‌تر از انتصاب، اکتساب است. انسان اگر به مقام و جایگاهی می‌رسد، به واسطه تلاش و کوشش خود، به واسطه مجاهدت در مسیر اطاعت و بندگی خداست.

وی عنوان کرد: حضرت ابوالفضل العباس (ع)، ویژگی‌ها و خصوصیاتی در خود پرورش داده که به این مقام و منزلت رسیده است. یکی از مقامات اباالفضل العباس (ع) به گفته امام سجاد (ع)، مقام ایثار و از خودگذشتگی و ترجیح دیگری بر خود است. 

وی گفت: ابوالفضل العباس (ع) بالاترین سرمایه‌اش یعنی جانش را ایثار کرد.  ما در طول عمر ۵ سرمایه مهم از جمله مال، سلامتی، آبرو، خانواده و جان داریم که انسان یکی را صرف دیگری می‌کند، اما بالاترین سرمایه جان است.

صادقی واعظ بیان کرد: ابوالفضل العباس (ع) در شرایطی که بسیاری نیامدند، جان خود را نه برای برادرش، بلکه در راه امامش ایثار کرد. افرادی که به مقام شهادت رسیدند، به دلیل ایثار و از خودگذشتگی‌شان است؛ برای دین، برای وطن، برای مردم، برای اعتقاد و باورشان. این است که خداوند می‌فرماید «وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ؛ گمان نبرید کسانی که در راه خدا کشته شدند مرده‌اند، آن‌ها زنده‌اند و نزد پروردگارشان روزی می‌خورند».

مهم‌ترین شرط تشیع، ثابت قدم بودن در راه ولایت است

وی گفت: ما از نظر جسم عمر محدودی در این دنیا داریم، اما قرآن می‌فرماید «اگر می‌خواهید حیات جاویدان داشته باشید، حیات طیبه داشته باشید».  اما چگونه می‌توان حیات طیبه داشت؟ با اثرگذاری در این دنیا، با به جا گذاشتن اثری ماندگار تا پایان دنیا می‌توان حیات طیبه داشت؛ حضرت صدیقه طاهره (س) ۱۸ سال در این دنیا بود، اما تا امروز الگوست. 

عاشورا، نهضتی کوتاه در مکانی محدود بود اما تا امروز ماندگار است. خون شهدا اثری ماندگار دارد.  ابوالفضل العباس (ع) در راه امامش، بالاترین سرمایه‌اش را ایثار کرد.

خطیب حرم مطهر رضوی بیان کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های قمر بنی‌هاشم (ع)، ایستادگی، مقاومت و ثابت قدم بودن اوست.  ثابت قدم بودن از مهم‌ترین خصوصیات مؤمن است. مهم‌ترین شرط تشیع، ثبات قدم در راه ولایت است. در طول تاریخ بسیاری دم از اهل بیت (ع) زدند، اما ثابت قدم نبودند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا