صیاد شیرازی در جنگ تحمیلی سهم بزرگی در پیروزیهای رزمندگان اسلام داشت
به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر پنجشنبه در مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شهید والامقام و سپهبد قرنی، اظهار کرد: شهادت این عزیزان در فروردین ماه، یادآور ایثارگریها و فداکاریهای فرزندان این سرزمین در مقابله با دشمنان است. شهید صیاد شیرازی فرماندهای بود که هرگز از صداقت خارج نشد و در تمام طول عمر پر برکت خود، سخنی بیمبنا و اساس بر زبان نیاورد.
فرمانده اسبق قرارگاه منطقه شمال شرق ارتش با اشاره به زندگینامه شهید صیاد شیرازی، افزود: ایشان در سال ۱۳۲۳ در درگز متولد شد و پس از تحصیل، در سال ۱۳۴۳ وارد دانشگاه افسری شد. شهید صیاد در طول دوران تحصیل، الگویی از یک جوان متعهد و متدین بود و همواره به انجام فرایض دینی پایبند بود.
وی با بیان اینکه شهید صیاد پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه افسری، برای طی دوره توپخانه به اصفهان رفت، گفت: ایشان پس از گذراندن دورههای مختلف، به دلیل شایستگیهای خاص، برای طی دوره بالستیک توپخانه به آمریکا اعزام شد و پس از بازگشت به ایران، در دانشگاه توپخانه اصفهان به تدریس پرداخت.
تارخ با اشاره به نقش شهید صیاد شیرازی در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی، تصریح کرد: شهید صیاد در دوران انقلاب، به عنوان یک نیروی فعال، نظامیان و غیرنظامیان را در اصفهان سازماندهی کرد و پس از پیروزی انقلاب، در آرامسازی کردستان نقش بسزایی ایفا نمود. با شروع جنگ تحمیلی، ایشان به عنوان هماهنگکننده عملیاتهای ارتش و سپاه، اقدامات مؤثری در متوقف کردن دشمن و بازپسگیری مناطق اشغالی انجام داد.
فرمانده اسبق قرارگاه منطقه شمال شرق ارتش افزود: شهید صیاد شیرازی به دلیل صداقتش، و عدم توجه رئیسجمهور وقت با تنزیل درجه، او را کنار گذاشت. بنده مدتی با ایشان در سپاه همکاری کردم و شاهد تلاشهای او در سازماندهی جبههها بودم. او در ابتدای انقلاب برای تشکیل سپاه و سازماندهی نیروها نقش مهمی ایفا کرد.
وی ادامه به نقش صیاد در آغاز جنگ اشاره کرد و گفت: با شروع جنگ تحمیلی، ایشان به عنوان هماهنگکننده عملیاتهای ارتش و سپاه حضور داشت و توانست سال اول جنگ را که سال سخت و دشواری بود، با تدبیر مدیریت کند. ما در همان سال اول جنگ با راهبردی که اتخاذ کردیم، توانستیم در برخی جاها دشمن را متوقف کنیم و برعکس، در سوسنگرد و مراحل دیگر، دشمن را پس بزنیم.
تارخ بر اهمیت نقش صیاد تأکید کرد و گفت: کارهای بزرگی در این سال انجام شد که شهید صیاد شیرازی سهم بزرگی در آن داشت. در عملیاتی شکوهمند به نام برمگه، و شکست حصر آبادان توسط لشکر ۷۷ خراسان و دیگر نیروها، او نقش محوری ایفا کرد. اما متأسفانه دو روز بعد، هواپیمای حامل فرماندهان در کهریزک تهران سقوط کرد.
فرمانده اسبق قرارگاه منطقه شمال شرق ارتش با بیان اینکه شهید صیاد شیرازی با انتصاب به فرماندهی نیروی زمینی ارتش، استراتژی وحدت ارتش و سپاه را در پیش گرفت، افزود: ایشان با فراخوان اساتید دانشگاههای جنگ، طرحهای عملیاتی متعددی را به اجرا درآورد و گامهای مؤثری در جهت تقویت توان رزمی نیروهای مسلح برداشت.
وی به شخصیت والای شهید قرنی اشاره کرد و گفت: شهید قرنی نیز شخصیتی است که در زمان رژیم پهلوی، به دلیل مخالفت با سیاستهای رژیم، سالها در زندان به سر برد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان اولین رئیس ستاد ارتش، خدمات ارزندهای به کشور ارائه نمود.
تارخ تاکید کرد: شهید صیاد شیرازی و شهید قرنی، الگوهایی تکرار نشدنی برای جوانان این مرز و بوم هستند و شناخت زندگی و سیره این بزرگان، میتواند در دفاع از جمهوری اسلامی و سربلندی ایران اسلامی مؤثر باشد.
فرمانده اسبق قرارگاه منطقه شمال شرق ارتش گفت: امروز سربلندی میهن ما، نظام جمهوری اسلامی، بر این مبنا قرار دارد که ایثار و فداکاری ملت ما و جوانان ما و شخصیتهای بزرگ ما مثل شهید صیاد شیرازی را داشتیم.