استان ها > البرز

صنعت و دانشگاه نگاه خود را نسبت به هم اصلاح کنند


سیدمحمدباقر رضوی رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی البرز در این نشست با بیان اینکه همه تلاش ما این بوده به جای طرح اشکال درباره ارتباط صنعت و دانشگاه، وارد فاز گفت و گو  و گفتمان در این مورد شویم، گفت: کارهای خوبی در این زمینه شروع شده که یکی از اینها مذاکره میان صنعت و دانشگاه بوده است.

رضوی ادامه داد: بحث ارتباط میان دانشگاه و صنعت یک حلقه مفقوده بوده که همیشه وجود داشته و همیشه هم برای آن به دنبال راهکار بوده‌ایم. ما دانشجویان نخبه و ارزشمند و دانشگاه‌های خوبی در کشور داریم از طرف دیگر صنایع بزرگ و بسیار پیشرفته‌ای هم در کشور شکل گرفته است. هر دو اینها به هم نیاز دارند ولی ارتباط این دو بخش موفق نبوده است.

وی با ابراز خرسندی نسبت به برگزاری چهارمین دوره جشنواره امیرکبیر و تلاش آن برای کاربردی کردن پایان‌نامه‌های دانشجویی، تصریح کرد: روند کاربردی کردن مقاله‌ها و پایان‌نامه‌ها در این جشنواره خوب بوده و امسال به دنبال این هستیم که رشد قابل توجهی داشته باشد.

در کشورهای توسعه یافته هیچ پژوهشی بدون اعلام نیاز از طرف صنعت انجام نمی‌شود

رضوی گفت: تلاش ما این است تا پایان‌نامه‌های دانشجویی صنعت‌محور شوند. مثل کشورهای پیشرفته دنیا که هیچ پژوهشی در دانشگاه بدون قرارداد یا اعلام نیاز از طرف صنعت انجام نمی‌شود.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی البرز ادامه داد: در استان البرز ۹ دانشگاه و چندین مرکز تحقیقاتی مهم مستقر است که ظرفیت‌های علمی بسیار زیادی ایجاد کرده‎اند. باید بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه سیستم آموزشی ما مشکلاتی دارد که باید در صدد رفع آن باشیم، گفت: بحث ارتباط صنعت و دانشگاه باری بر روی دوش همه است و هر کس باید در حد توان خود در این راستا تلاش کند.

دانشگاه از فعالان صنعتی برای برگزاری کلاس‌های مشترک دعوت کند

در ادامه این نشست، حمیدرضا دلاوری از فعالان حوزه صنعت استان البرز با بیان اینکه در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه و نقص‌های آن نباید به دنبال اینکه چه کسی مقصر است باشیم؛ گفت: یکی از پیشنهاداتی که برای بهبود این ارتباط وجود دارد؛ برنامه‌ریزی اساتید برای هدایت دانشجویان به سمت صنعت و همچنین برگزاری کلاس‌های مشترک دانشگاهی با حضور اساتید، صاحبان و فعالان صنعت است.

دلاوری خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه وجود دارد؛ بحث امنیت اطلاعات و داده‌ها و مالکیت فکری و ثبت اختراع است که به صورت اساسی در قبال آن کاری نشده است. البته قوانینی در این بخش وجود دارد ولی فضا برای بهبود وضعیت همچنان وجود دارد.

وی ادامه داد: برای ارتباط بهتر صنعت و دانشگاه، صنعت باید بیشتر به دانشگاه و دانشجویان اعتماد کرده و طرح‌های تحقیقاتی خود را به دانشگاه ارجاع دهد. دولت هم باید در قبال آن امتیازاتی برای صنعت در نظر بگیرد.

این فعال حوزه صنعت تصریح کرد: با برگزاری‌ کارگاه‌های آموزشی می‌توان علایق دانشجویان را به سمت صنعت سوق داد.

وی درباره برگزاری جشنواره امیرکبیر هم گفت: جشنواره امیرکبیر کار بسیار خوبی است. بهتر است خیلی از این جشنواره‌ها و این‌چنین جلسات در محیط دانشگاه برگزار شود تا در دانشجویان ایجاد انگیزه کند.

درباره ارتباط صنعت و دانشگاه ناامید نباشیم

در بخش دیگری از این نشست، ابوذر مسعودی معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی هم با بیان اینکه کشور ما مختصات خاص خود را دارد و باید برای آن راهکاری خاص خود را تجویز کرد؛ گفت: در بحث ارتباط دانشگاه و صنعت نباید ناامید باشیم. ما در پژوهشگاه مواد و انرژی ارتباط خوبی با صنعت داریم و از این محل بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد داریم.

مسعودی گفت: پژوهشگاه مواد و انرژی اولین ساختمان انرژی صفر را بعد از سنگاپور، در استان البرز ساخته است و در حال تسری این نوع ساختمان به سایر نهادهاست. در حوزه نیمه هادی‌ها، باطری‌ها و سلول‌های خورشیدی هم ارتباط خوبی با صنعت داریم.

جشنواره امیرکبیر نماد تعامل صنعت و دانشگاه

غلامرضا اسکندریان رئیس جهاد دانشگاهی البرز هم در بخش پایانی این نشست گفت: اینکه جشنواره امیرکبیر تاکنون به دوره چهارم رسیده؛ یعنی تعامل بین صنعت و دانشگاه برقرار است و اگر همه پای کار این جشنواره نبودند به دوره چهارم نمی‌رسید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فقط یک درصد از پایان‌نامه‌های دانشجویی تقاضا محور شده است؛ افزود: جشنواره امیرکبیر یک ظرفیت فوق العاده است که می‌تواند دانشگاه و صنعت را به سمت یکدیگر سوق دهد.  

رئیس جهاد دانشگاهی البرز با اشاره به برگزاری دو نشست مربوط به ارتباط دانشگاه و صنعت، گفت: گفت و گو حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه است. برای ایجاد این ارتباط نهادسازی خوبی انجام شده و در ادامه باید به سراغ راهکارهای عملیاتی برویم. مثل قانون جهش تولید که زیرساخت خوبی است ولی به خوبی از آن استفاده نشده است.

اسکندریان با بیان اینکه در دو نشست قبلی دانشگاه به خودانتقادی در قبال ارتباط صنعت و دانشگاه پرداخت؛ گفت: دانشگاه امروز پذیرفته که از چابکی لازم برای شناسایی نیازهای دقیق صنعت بهره‌مند نیست. زبان گفت و گوی مشترک هم بین این دو بخش وجود ندارد. در این خصوص شاید دانشگاهیان تصور می‌کنند صنعت خیلی از آنها استقبال نمی‌کند از طرف دیگر صنعت هم به نوعی تصور می‌کند دانشگاه نگاه بالا به پایین دارد. هر دو نگاه نشان می‌دهد تعامل و گفت و گو میان این دو بخش وجود ندارد.

رئیس جهاد دانشگاهی البرز گفت: راهکارهایی چون ترکیب علم و عمل و دعوت از اساتید حوزه صنعت در دانشگاه دشوار نیست و می‌توان آن را برای بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه عملی کرد. در این زمینه زیرساخت‌های لازم، تمایل و توانایی وجود دارد.

وی افزود: این سلسله نشست‌ها باید ادامه داشته باشد تا از آن راهکار استخراج کرده و پای اجرایی شدن راهکارها بمانیم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا