ساخت نانوکیت برای تشخیص سریع حمله قلبی در آمبولانسها
معمولا پس از وقوع سکته قلبی، نشانگر تروپونین قلبی (cTnI) توسط ماهیچه آسیب دیده قلب به درون خون آزاد میشود. سطح این نشانگر ۶ تا ۱۰ روز پس از وقوع سکته همچنان بالا میماند، بنابراین به عنوان نشانگر جهت تشخیص سکته قلبی مورد استفاده قرار میگیرد. نمونه خون بیمار گرفته میشود و این نمونه برای انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال میشود که پس از چند ساعت نتیجه به پزشک اطلاع داده میشود.
با توجه به اهمیت تشخیص سریع حمله قلبی، وجود تستهای تشخیص سریع میتواند کمک شایانی به فرآیند نجات بیمار کند. از این رو یکی از شرکتهای فناور اقدام به تولید کیتهای نانویی تشخیص تروپونین کرده که میتواند در مدت زمان بسیار کوتاهی میزان این نشانگر را در خون شناسایی کند و با این کار به پزشک در تشخیص سریع حمله قلبی کمک کند.
چنین کیتهای تشخیصی در شرایط خاص نظیر آمبولانسهای اورژانس نقش حیاتی در نجات بیمار خواهند داشت. از این رو این شرکت تفاهمنامه همکاری با اورژانس تهران برای بهکارگیری این کیت در آمبولانسها امضاء کرده است.
استفاده از این نوع کیت در آزمایشگاههای تشخیص طبی نیز میتواند فرآیند شناسایی نشانگر حمله قلبی را به شدت کوتاه کرده و شانس نجات بیمار را افزایش دهد.
به نقل از ستاد نانو، تفاهمنامه همکاری با اورژانس تهران برای بهکارگیری این کیت در آمبولانسها برای کمک به بیماران مشکوک به سکته قلبی امضاء شده است.