استان ها > قم

رونمایی از رمان «ستّی» در حرم حضرت معصومه(س)



مراسم رونمایی از رمان «ستّی» با حضور علی‌اصغر عزتی پاک نویسنده این اثر و جمعی از علاقه‌مندان به این عرصه در سالن حضرت خدیجه(س) حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.

علی‌اصغر عزتی پاک با بیان اینکه نوشتن برای اهل‌بیت(ع) برای هر نویسنده‌ای افتخار است، اظهار کرد: به‌محض این که این پیشنهاد از طرف حجت‌الاسلام قاسمی مدیر پیشین مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری آستان مقدس حضرت معصومه(س) داده شد، قبول کردم و تمام تلاش خود را کردم که اثری آبرومندانه برای حضرت نوشته شود.

 وی با بیان اینکه تا کنون سه رمان در رابطه‌ با حضرت معصومه(س) نوشته شده است، گفت: یکی از چالش‌های این رمان کمبود اخبار و روایات تاریخی پیرامون زندگی حضرت معصومه(س) بود که همین دست نویسنده را برای نوشتن رمان باز گذاشته بود که با استفاده از دستاویزهای تاریخی بتوانم کار را پیش ببرم.

 نویسنده رمان ستّی در پاسخ به چگونگی تلفیق تاریخ و تخیل اظهار کرد: اقتباس از تاریخ به این معنا که شخصیت را از تاریخ می‌گیریم و با توجه‌ به شرایط امروز آن را بازنویسی می‌کنیم در این اثر صورت‌گرفته و این یک امر رایج در رمان‌نویسی است.

 وی افزود: از آنجایی‌که اسم رمان روی این اثر است مخاطب تفاوت رمان با مستند تاریخی را باید بداند؛ لذا همین موضوع دست نویسنده را باز می‌کند تا داستان را پیش ببرد و اگر این گونه نباشد منجر به توقف و ترک فعل در این حوزه می‌شود که خوب نیست.

در ادامه این نشست، محمد رودگر عضو کانون طلاب داستان‌نویس با اشاره به نام و طرح جلد زیبای این کتاب که در عین سادگی پیام را به مخاطب منتقل می‌کند، اظهار کرد: برخی معتقدند که ما هنر دینی نداریم به‌ویژه در رمان‌نویسی که در آغاز پیدایش ماهیتی ضد دینی داشته است که این نوعی انفعال در برابر هنر به‌عنوان ابزاری توانمند برای انتقال پیام به نسل جوان است.

وی با بیان اینکه نویسنده رمان ستی کار بزرگی کرده و توانسته یک ساختار ضد دینی را منعطف کند و به نفع دین از آن بهره ببرد، گفت: نویسندگان ما هرچه بتوانند بیشتر این ساختار را منعطف کنند موفق‌تر هستند؛ زیرا عناصر داستان‌نویسی از جمله کشمکش‌های عاشقانه که به داستان جذابیت می‌دهند در وقایع تاریخی جایی ندارد؛ لذا نویسنده باید به گونه یا در عناصر داستان‌نویسی انعطاف ایجاد کند که بشود یک شخصیت دینی را در قالب رمان به تصویر بکشد و برای مخاطب جذابیت ایجاد کند.

نویسنده رمان‌های «سوار بر باد» و «دخیل هفتم» استفاده از لحن زیبا و نصر را یکی از ابزارهای ایجاد جذابیت در رمان ستّی دانست و گفت: استفاده از لحن مناسب باعث شده که این کتاب شمولیت بیشتری برای مخاطبان در رده‌های سنی مختلف ایجاد کند.

وی این رمان را در حقیقت داستان راستان دانست و گفت: نوشتن در رابطه‌دبا اهل‌بیت(ع) و دیگر بزرگان به‌دقت فراوانی نیاز دارد و نویسنده باید تا حدودی نسبت به علم کلام شیعی و تاریخ تشیع و همچنین شناخت شخصیت آن امام یا امام زاده تسلط پیدا کند و لذا بسیاری از نویسندگان چون نمی‌توانند از عهده این شناخت برآیند به سراغ حواشی پیرامون آن شخصیت می‌روند.

رودگر شروع قدرتمند این کتاب را یکی از نقاط قوت آن دانست که مخاطب را درگیر می‌کند و گفت: روایت این داستان با یک تم ایرانی و بومی شکل‌گرفته و نویسنده سعی نموده برساخته‌ای از واقعیت را در داستان خود به‌خوبی بیاورد.

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا