استان ها > گیلان

رسانه‌ها مهمترین ابزار برای تصمیم سازی هستند



هادی حق شناس امروز ۳۰ دی ماه در آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر اظهار کرد: رسانه به معنی واقعی تصمیم‌سازی در دنیای واقعی را انجام می‌دهد و ابزار زندگی صنعتی و عصر انفجار اطلاعاتی است و هر کسی که یک گوشی همراه دارد مثل شبکه‌ها منشأ تولید محتواست.

وی با اشاره به اثرگذاری رسانه‌ها نسبت به دیگر ارکان نظام افزود: در همین مدت جنگ رژیم صهیونیستی و غزه، اثرگذاری رسانه‌ها را دیدید که صدای مظلومیت مردم غزه را اطلاع رسانی کردند.

استاندار گیلان با بیان اینکه رسانه رکن چهارم دموکراسی است، تصریح کرد: وقتی از ابزار بروز رسانه استفاده نکنیم، خودمان را محروم کردیم و نمی‌توانیم خدمت احسنت ارائه دهیم.

وی با تاکید بر تبیین دستاوردهای انقلاب افزود: انقلاب در ۴۶ سال گذشته دستاوردهای بیشماری داشته که اگر به درستی تبیین نکنیم رسانه‌های معاند رژیم ملعون پهلوی را مطرح می‌کنند. یکی از اشکالات ما این است که علی رغم اینکه قرآن ما با «اقراء» شروع شده، کمتر مطالعه می‌کنیم. بخش عمده‌ای شاید قرآن را هم یکبار کامل ختم نکرده باشیم، در حالیکه تمام هویت ما از منظر مسلمانی با «بخوان» شروع شده است، وقتی مطالعه نکنیم فرصت را برای سوءاستفاده کنندگان فراهم می‌کنیم.

استاندار گیلان گفت: سال‌های ۵۳  تا ۵۶  قیمت نفت چندین برابر شد و روزانه ۶ میلیون بشکه نفت با جمعیت زیر ۳۰ میلیون می‌فروختیم ولی اکنون علی رغم کاهش ارزش دلاری فروش نفت،‌ روزانه یک میلیون بشکه نفت با جمعیت ۸۵ میلیونی می‌فروشیم که لازم است این موضوع تبیین شود که کشور در آن دوران و دوران انقلاب اسلامی چگونه اداره شده و می‌شود.

وی با اشاره به زیرساخت‌های کشور در طی ۴۶ سال گذشته در حوزه‌های پل، راهسازی، بندر، فرودگاه و غیره گفت: باید دستاوردهای انقلاب تبیین شود اگر به دستاوردهای انقلاب پرداخته نشود طبیعی است که جریان غالب در راستای نظام سلطه جهانی اقدام به کمرنگ کردن این توفیقات می‌کند.

استاندار گیلان تصریح کرد: رسانه اگر درست رفتار نکند و پیگیر جریان سیاسی داخلی باشد ضد انقلاب و نظام سلطه حرفشان به کرسی می‌نشیند که لازم است در برابر هجمه فراوان رسانه‌ای بدخواهان و دشمنان، رسانه‌ها برای تببین دستاوردها تلاش مضاعف داشته باشند و نقش آفرینی کنند. در این ۴۶ سال اتفاقات بزرگ در عرصه علم، فرهنگ، زیرساخت و غیره اتفاق افتاده با اینکه نارسایی‌هایی داریم اما نباید منکر اقدامات انجام گرفته باشیم.

حق‌شناس بیان کرد: جهان سلطه آنچنان کشور را با کمبود معرفی می‌کند که گویی هیچ توسعه‌ای اتفاق نیافتاده است، در حالیکه آمریکا به بهانه عدم رعایت حقوق بشر، ایران را تحریم می‌کند ولی علیه جنایات رژیم صهیونیستی سکوت اختیار کرده در غزه شاهد بودیم که مسجد، مدرسه، بیمارستان، کلیسا بمباران شدند پس حقوق بشر چه شد؟ از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۴۹ قطعنامه علیه اسرائیل را وتو کرده است، آیا حقوق بشر در غزه نقض نشده؟ آنها در راستای اهدافشان همه ابزار را استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد: رسانه امروز بیش از سخت‌افزار، در ایجاد سرمایه اجتماعی موثر است، سرمایه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی زمانی به کار می‌آید که سرمایه اجتماعی داشته باشیم. سرمایه یعنی اینکه مردم حرف‌های پشت تریبون مدیران را باور کنند و رفتار و اخلاق پشت تریبون با قبلش یکی باشد. تبعیض‌های ناروا در برخی از ناملایمت‌ها به اعتراض اجتماعی تبدیل می‌شود و عامل آن هم تصمیم گیران هستند.

استاندار گیلان با اشاره به افتتاح پل سفید سفیدرود منجیل به طارم در روز گذشته، افزود: به محض اینکه به رشت رسیدیم در فضای مجازی اعلام کردند پل افتتاح نشده بسته شد! طی پیگیری از مدیران متولی عده‌ای حتی در جریان نبودند در نهایت با استقرار نیروهای راهداری و راهور مشکل نصب علائم تا نیمه شب حل شد ولی پل مسدود نشد، نقش رسانه اینگونه است.

وی بیان کرد: رسانه‌ها همان قدر که اثر مثبت دارند می‌توانند اثر منفی هم داشته باشند در همه ۶ برنامه‌های توسعه گذشته از محل بهره‌وری بوده و هیچ وقت به نیم یک یا یک و نیم نرسیده به این دلیل آنطور باید مورد توجه قرار نگرفته است، میطلبد رسانه در این امر ورود کند.

استاندار گیلان گفت: واقعیت مطلب این است که آسیب‌های اجتماعی که نرخ تلخش را در سقط جنین شاهد هستیم حاصل بی‌اهمیت جلوه دادن به مسائل اقتصادی است اگر شغل و حقوق مکفی باشد از بروز خیلی از آسیب‌ها جلوگیری می‌شود، چرا مقام معظم رهبری چندین سال متوالی شعار سال را با پیوست اقتصادی نامگذاری کردند به دلیل اهمیت موضوع اقتصاد است.

حق شناس با تاکید بر لزوم توجه اصحاب رسانه به مسائل اولویت‌دار استان به‌ویژه در حوزه کشاورزی، تصریح کرد: تولید محصولات راهبردی همچون چای، برنج، زیتون و بادام در گیلان، آنچنان برای تولیدکنندگان اقتصادی نیست که ماحصل آن فروش اراضی بکر زراعی است، از این رو انتظار می‌رود رسانه‌ها به این مسائل دغدغه مندانه ورود کرده و در تصمیم سازی‌ها اثرگذار باشند.

استاندار گیلان رسانه را مهمترین ابزار برای تصمیم سازی دانست و گفت: رسانه‌ها باید تصمیم‌سازی کنند و به سراغ مسائل اساسی گیلان بروند، موانع یک به یک حل می‌شود؛ چرا باید شبکه فاضلاب در استان‌های گیلان یا مازندران ۲۶ درصد اجاره‌ها اجرا شود اما در استان‌های کویری به ۶۶ درصد برسد! رسانه‌ها باید چنین مواردی را پیگیری کنند، ما همه مسئولیم.

وی تاکید کرد: رسانه‌ها سراغ مسائل اجتماعی و اقتصادی بروید فقط مسائل ما سیاسی نیست البته کم اهمیت نیست اما اکثر مسائل ما موضوعاتی است که اگر دیر عمل کنیم باید هزینه‌های گرانی بپردازیم قطعاً مسائل قابل حل است و بخشی از مسائل به خاطر تحریم‌های ظالمانه است اما بخش قابل توجهی از مسائل در داخل قابل حل است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا