اخبار اقتصادی > صنعت و تجارت

راه میانبر برای شتاب‌گیری توسعه کشور



به گزارش همشهری آنلاین، در جریان بازدید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه تازه‌ترین دستاوردها و توانمندی‌های بخش خصوصی، فعالان حوزه‌های مختلف، دغدغه‌ها و گلایه‌های خود را در زمینه مشکلات و موانعی که بر سر راه بخش خصوصی است مطرح کردند.

رهبر انقلاب خطاب به وزرای حاضر در نمایشگاه تأکید کردند: باید دولت و مسئولان دولتی کاری کنند که گلایه‌های بخش خصوصی برطرف شود زیرا پیشرفت کشور در گرو میدان دادن به بخش خصوصی است و تنها راه پیشبرد کشور استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش خصوصی است.

سیدمحسن میرصدری، رئیس کمیسیون دانش‌بنیان اتاق ایران در گفت‌وگو با همشهری درباره مشکلات حوزه دانش‌بنیان، گفت: ما در حوزه دانش‌بنیان از ۱۰ ماه پیش که رهبر معظم انقلاب دستور دادند کارگروه‌هایی بین دولت و بخش خصوصی برای احصا و پیگیری مشکلات تشکیل شود، با ۲۳ صنعت و زیرمجموعه حوزه دانش‌بنیان جلساتی گذاشتیم و بر اساس ۳۴۰ طرح پیشران این صنایع و نیاز سرمایه‌گذاری ۱۷۰ میلیارد دلاری آنها، مشکلات و موانع را احصا کردیم.

او ادامه داد: درمجموع، ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در کشور به دو دسته تقسیم می‌شوند که جنس مشکلات آنها متفاوت است. دسته اول شرکت‌های کوچک و متوسط هستند که مشکل بزرگ آن‌ها تأمین مالی است.

میرصدری گفت: این شرکت‌ها به دلیل اینکه دارایی‌های نامشهود آنها باوجود تلاش‌های بسیار هنوز به رسمیت شناخته نمی‌شود محدودیت‌های شدیدی در بحث دریافت تسهیلات بانکی دارند.

رئیس کمیسیون دانش‌بنیان اتاق ایران اظهار کرد: از سوی دیگر، همچنان سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ایران به آن بلوغ لازم نرسیده و این شرکت‌ها با مشکلات بزرگ برای استفاده از تأمین مالی بازار سرمایه مواجه هستند.

میرصدری گفت: پیشنهاد ما برای رفع این مشکل این است که معیار ورود این شرکت‌ها بازار نوآفرین فرابورس، ارزیابی و معرفی از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری باید و مشمول سخت‌گیری‌های شرکت‌ها صنعتی نشوند.

رئیس کمیسیون دانش‌بنیان اتاق ایران افزود: در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ نیز بحث تخصیص ارز و ثبت سفارش به‌شدت ناامیدکننده است و از دولت انتظار گره‌گشایی داریم. همچنین انتظار داریم صادرات این شرکت‌های دانش‌بنیان مشمول معافیت حداکثری از رفع تعهد ارزی شود.

او اظهار کرد: مشکل دیگر بحث ارزیابی و تست تجهیزات دانش‌بنیان است که امکانات آزمایشگاهی داخلی کفاف آن را نمی‌دهد. رفع این مشکل عزم جدی می‌خواهد تا صنعت آزمایشگاهی کشور سودآور شود و بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه رغبت پیدا کند. برخی از نیازهای آزمایشگاهی زیرساخت محسوب می‌شود و وجود برخی نیز از جنس غرور ملی است که باید ایجاد شوند. ضمن اینکه ایجاد نهاد بین‌المللی ارزیابی کیفیت در جهان معتبر باشند نیز از نیازهای جدی حوزه دانش‌بنیان است.

میرصدری اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ گرچه می‌توانند از سد تأمین مالی عبور کنند اما در بازار مجبور به رقابت با دولتی‌ها یا وارداتی‌ها هستند. در این مورد انتظار داریم دولت به‌جای مداخله در حوزه دانش‌بنیان، فقط نظارت کند و در بحث واردات نیز تعرفه‌های عادلانه و رقابت‌پذیر وضع شود.

او افزود: همچنین از دولت می‌خواهیم از دستاوردهای پیمان‌های منطقه‌ای نظیر بریکس و شانگهای برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی و بازارسازی برای آنها استفاده کند. برآوردها اثبات می‌کند که در صورت رفع موانع دانش‌بنیان، سرعت تحقق توسعه در کشور به‌شدت افزایش خواهد یافت.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا