در حوزه آموزشهای فنی حرفهای نقاط قوت در مدارس دولتی است/ ۶ درصد دانش آموزان در حوزه هنرستانها در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند
عباس بیات در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در بخشهای مختلف وزارت آموزش و پرورش هنرستانها کم جمعیتترین مدارس غیردولتی هستند یعنی مشارکت بخشهای خصوصی به علت هزینه بالا خیلی پایینتر است، گفت: ۶ درصد دانش آموزان در حوزه هنرستانها در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند. درصد دانشآموزان ابتدایی، متوسطه اول و متوسط نظری بالا است و ما کمترین درصد را داریم.
وی با بیان اینکه مدارس دولتی بسیار قویتر هستند، افزود: مدارس دولتی صرفاً دارای رشتههای کم هزینه هستند لذا، میتوان گفت وضع در حوزه آموزشهای فنی حرفهای کاملاً برعکس است یعنی نقاط قوت در مدارس دولتی است و در مدارس غیردولتی در برخی رشتهها مانند ماشین ابزارها سرمایه گذاری نشده است.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه توانمندسازی معلمان در مدارس فنی و حرفهای در حال انجام است ادامه داد: در گام اول با مشارکت بخش خصوصی مسیر جدیدی در حال انجام است، به عنوان مثال تراکتورسازی تبریز در رشته ماشینهای کشاورزی پای کار آمده تا از ظرفیت آنها در توانمندسازی معلمان استفاده شود، بخش دیگر هم مسیرهای معمول است که هر ساله توسط گروههای آموزشی، توانمندسازی نیروی انسانی انجام میشود و با اعتبارات داده شده اکنون سرعت بیشتری به خود گرفته است.
بیات در خصوص هنرستانهای جوار گفت: یکی از راهبردهای اصلی در توسعه آموزشهای فنی و حرفهای برای کیفیت بخشی و توسعه کمی، هنرستانهای جوار است که توسط دستگاههای مختلف، کارگاهها، بخش خصوصی، کارخانهها، مراکز کشت و صنعت و بخشهای خدماتی در حال شکل گیری است.
وی با بیان اینکه در آیین نامه تقویت توسعه مهارت آموزی، دستگاهها برای تسهیل شکل گیری هنرستانهای جوار مکلف شدند، افزود: معاون اقتصادی وزیر کشور به شدت پیگیر این کار هستند و خود شرکتها قرار است دانش آموزان را جذب و آموزشهای لازم را به آنها بدهند.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در یک فرایند کارشناسی ظرفیت ویژهای برای توسعه هنرستانهای جوار شکل میگیرد، گفت که در اول مهر سال آینده اتفاقات خوبی در این زمینه خواهد افتاد.
بیات در خصوص میزان جذب در این هنرستانها نیز گفت: هرچه امسال داریم حداقل دو برابر یا سه برابر میشود. اکنون حدود ۲۰۰۰ دانش آموز در مدل جوار به معنای خود محیط واقعی کار یعنی کارخانهها مشغول هستند که طی سال آینده این رقم سه برابر خواهد شد.
انتهای پیام