اخبار دانش > دانش

دانشمندان کلید تبدیل سلول‌های سرطانی به حالت سالم را پیدا کردند



به گزارش همشهری آنلاین،‌ در دی‌ماه محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) به دلیل توسعه فناوری پیشرفته‌ای که می‌تواند سلول‌های سرطانی را به حالت طبیعی برگرداند، توجه رسانه‌های مختلف را به خود جلب کردند. اکنون محققان این مؤسسه موفق شدند برای اولین‌بار یک کلید مولکولی را در شبکه ژنتیکی پیدا کنند که می‌تواند در لحظه‌ای که سلول‌های طبیعی به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند، فرایند سرطان را معکوس کند.

براساس گزارش Medical News، محققان KAIST موفق شدند یک فناوری مهم برای ثبت پدیده «گذار بحرانی» در لحظه‌ای که سلول‌های طبیعی به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند، ایجاد کنند. این فناوری می‌تواند کلید مولکولی را کشف کند و از آن برای تبدیل سلول‌های سرطانی به حالت طبیعی استفاده کرد.

گذار بحرانی (Critical transitions) پدیده‌ای است که طی آن یک تغییر ناگهانی در نقطه‌ای خاص از زمان رخ می‌دهد، مانند آن لحظه‌ای که آب در دمای 100 درجه سانتیگراد از مایع به بخار تبدیل می‌شود. این پدیده نیز در فرایندی رخ می‌دهد که در آن سلول‌های طبیعی به دلیل تجمع تغییرات ژنتیکی و اپی‌ژنتیکی در یک مقطع زمانی خاص به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند.

محققان KAIST کشف کردند که سلول‌ها می‌توانند وارد یک حالت گذار بحرانی ناپایدار شوند که طی آن سلول‌های طبیعی درست قبل از تبدیل‌شدن کامل به سلول‌های سرطانی در طول تومورزایی (به معنای تولید یا پیشرفت تومور) در کنار سلول‌های سرطانی دیگر همزیستی می‌کنند و به عبارتی سلول‌ها در این مرحله هم طبیعی هستند و هم سرطانی.

با کشف این مرحله گذار، محققان یک کلید مولکولی برای معکوس‌کردن سرطان کشف کردند. برای آزمایش این کلید، محققان آن را روی سلول‌های سرطانی روده اعمال کردند و از طریق آزمایش‌های سلولی مولکولی تأیید کردند که سلول‌های سرطانی می‌توانند ویژگی‌های سلول‌های طبیعی را بازیابی کنند.

درمان‌های سنتی سرطان بر حذف سلول‌های سرطانی از طریق جراحی یا ازبین‌بردن آنها با پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی تمرکز دارند. اما به نظر می‌رسد تحقیقات جدید رویکرد سومی را ایجاد کرده است که به بیماران سرطانی امکان می‌دهد سلول های سالم خود را بازیابند.

همچنین محققان می‌گویند که یافته‌های جدید می‌تواند راهکاری برای جلوگیری از تشکیل تومور در افراد پرریسک باشند، مانند کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان را دارند یا به طور منظم در معرض مواد سرطان‌زا مانند دود سیگار هستند.

منبع:‌دیجیاتو



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا