زندگی > تندرستی

خواص رزماری ؛ طبع گیاه رزماری چیست ؟


به گزارش همشهری آنلاین، رزماری گیاهی معطر و بومی منطقه مدیترانه است که در آشپزی، تولید عطر و درمان بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه در زمره خانواده نعناع قرار دارد و با گیاهانی مانند پونه کوهی، آویشن، ریحان و اسطوخودوس هم‌خانواده است.

به نقل از فرارو، رزماری از دیرباز به عنوان یک داروی گیاهی مورد استفاده قرار گرفته و امروزه خواص آن به طور علمی تأیید شده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این گیاه می‌تواند به عنوان مکملی مهم در تغذیه، به دلیل وجود مواد مغذی متنوع در آن، ایفای نقش کند.

رزماری دارای خواص قوی آنتی‌اکسیدانی بوده و طبع آن گرم و خشک است. بنابراین، مصرف این گیاه برای افرادی که مزاج سرد و تر دارند، مناسب‌تر خواهد بود.

این گیاه همچنین در کاهش وزن مؤثر است. دم‌نوش یا چای رزماری می‌تواند به فرآیند کاهش وزن کمک کند. ترکیبات پلی‌فنولی موجود در چای رزماری به افزایش متابولیسم و چربی‌سوزی در بدن کمک می‌کنند و همچنین ممکن است به کنترل اشتها کمک کنند.

رزماری یک گیاه قدیمی است که از زمان‌های دور برای تسکین علائم سرماخوردگی و درمان گلو درد به کار می‌رفته است. بخار حاصل از جوشانده برگ‌ها و ساقه‌های این گیاه می‌تواند به عنوان درمانی مؤثر برای رفع گرفتگی بینی و قفسه سینه عمل کند. برای استفاده از بخور رزماری در موارد سرماخوردگی، کافی است اسانس آن را تهیه کرده و در دستگاه بخور بریزید.

  • کاشت رزماری در گلدان چگونه است؟ | روش تکثیر گیاه رزماری و نگهداری گلدان رزماری در خانه

    خواص رزماری ؛ طبع گیاه رزماری چیست ؟



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا