خطر برخورد «ویرانگر شهر» با زمین کمتر شد | آخرین خبر از احتمالات
افزایش شانس برخورد با ماه
اگرچه بهنظر میرسد زمین از شر 2024 YR4 در امان خواهد بود، اما دادههای جدید منتشرشده توسط ناسا نشان میدهد که احتمال برخورد سیارک با ماه اندکی افزایش یافته و به یک درصد رسیده است. دانشمندان برای بررسی این موضوع از یک تکنیک ویژه جستجوی برخورد به نام IOBS استفاده کرده و بیش از ۵۷ روز دادههای مشاهدهای را تحلیل کردهاند.
2024 YR4
سیارک 2024 YR4 برای نخستین بار در اواخر دسامبر ۲۰۲۴ مشاهده شد و از آن زمان، اخترشناسان مسیر آن را بهدقت تحت نظر داشتهاند. ابعاد این سیارک حدود ۵۵ متر قطر و ۲۲۰ کیلوگرم وزن تخمین زده میشود. در صورت برخورد با زمین، انرژی آزادشده از آن تقریبا معادل ۸ مگاتن تیانتی خواهد بود. به دلیل اندازه و میزان خطری که میتواند ایجاد کند، این سیارک به نام «ویرانگر شهری» (The City Destroyer) شناخته شده است. پیشبینیها همچنان حاکی از آن است که این سیارک با احتمال ۰.۲۸ درصدی در روز ۲۲ دسامبر سال ۲۰۳۲ به زمین برخورد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
- سیارک ویرانگر در مسیر زمین | چه زمان و کجا برخورد میکند؟
تحقیقات بیشتر
ناسا همچنین درحال آمادهسازی برای ماموریت « نقشهبردار اجرام نزدیک به زمین» Near-Earth Object Surveyor است که البته زودتر از سپتامبر ۲۰۲۷ پرتاب نخواهد شد. این ماموریت به کشف سیارکهای بیشتری کمک خواهد کرد، زیرا با شناسایی حرارت آنها در طیف مادون قرمز، روشی دیگر را برای پایش اجرام آسمانی و تهدیدات احتمالی فراهم میکند.
کمربند خطر
دانشمندان پیشتر «کمربند خطر» را براساس مسیر فعلی سیارک ترسیم کردهاند. اگر این سیارک در سال ۲۰۳۲ به زمین برخورد کند، باید در نوار باریکی که از شمال آمریکای جنوبی عبور میکند و از طریق اقیانوس آرام به سمت جنوب میرود و وارد آسیا میشود، فرود بیاید. این کمربند شامل کشورهایی ازجمله هند، پاکستان، بنگلادش، اتیوپی، سودان، نیجریه، ونزوئلا، کلمبیا و اکوادور است. موضوع نگرانکننده این است که این کمربند شامل مناطق پرجمعیتی مانند چنای هند و جزیره هاینان چین نیز میشود.
نمونههای مشابه
در طول تاریخ، چندین سیارک وجود داشتهاند که در ابتدا تصور میشد ممکن است با زمین برخورد کنند، اما در نهایت این اتفاق نیفتاد.
99942 Apophis
این سیارک در سال ۲۰۰۴ کشف و ابتدا احتمال برخورد آن با زمین در سال ۲۰۲۹ یا ۲۰۳۶ مطرح شد. اما با رصدهای بیشتر، مشخص شد که در سال ۲۰۲۹ با فاصلهای حدود ۳۱ هزار کیلومتر از کنار زمین عبور خواهد کرد.
2002 NT7
در سال ۲۰۰۲ کشف و در ابتدا احتمال برخورد آن با زمین در سال ۲۰۱۹ مطرح شد. اما محاسبات بعدی نشان داد که این احتمال بسیار ناچیز است و خطری ایجاد نخواهد کرد.
2011 AG5
در سال ۲۰۱۱ شناسایی شد و نگرانیهایی درباره برخورد آن با زمین در سال ۲۰۴۰ وجود داشت. اما پس از انجام مشاهدات دقیقتر، مشخص شد که مسیر آن از زمین فاصله دارد.
DA 1950
این سیارک دارای احتمال برخورد بسیار ضعیف با زمین در سال ۲۸۸۰ است، اما مطالعات بعدی نشان دادهاند که این احتمال کمتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور میشد.
2013 TV135
در سال ۲۰۱۳ کشف شد و محاسبات اولیه نشان دادند که ممکن است در سال ۲۰۳۲ با زمین برخورد کند، اما بعد از بررسیهای دقیقتر، این احتمال منتفی شد.
2014 JO25
این سیارک نسبتا بزرگ در سال ۲۰۱۴ شناسایی شد و در سال ۲۰۱۷ از نزدیکی زمین عبور کرد و طبیعتا برخوردی هم رخ نداد.
2007 VK183
ابتدا تصور بر این بود که امکان دارد در سال ۲۰۴۸ با زمین برخورد کند، اما مشاهدات بیشتر مشخص کرد که این خطر وجود ندارد.