پهناورترین استان ایران، رکورددار فوتی های تصادفات جاده ای نوروز
به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ بزرگترین استان کشور و بهشت معادن ایران، استانی با ظرفیت های معدنی و صنعتی و البته استانی چهارراه فصل که اغلب به عنوان چهارراهی در بین استان های کشور و پل ارتباطی بین شمال و جنوب کشور قرار دارد.
اما در این میان، با وجود معادن عظیم و شرکت های صنعتی و معدنی، هنوز سرمایه گذاری در خور شانی برای بهبود جاده های این استان صورت نگرفته و این جاده ها جوابگوی نیاز ترافیکی نبوده و با توجه به اینکه اکثر شهرهای استان کرمان به عنوان شاهراه اصلی و ترانزیتی و بعضاً محل عبور خودروهای سنگین می باشند، هنوز تدابیری برای این جاده ها اندیشیده نشده است.
در کنار وضعیت نامطلوب جاده ها، متاسفانه عوامل دیگری همچون خودروهای فرسوده و عدم نظارت بر معاینه فنی وسایل نقلیه، کمبود دوربین های کنترل سرعت، وجود شوتی سواران و پدیده قاچاق سوخت، عدم رعایت سرعت مطمئنه، خواب آلودگی، استفاده از تلفن همراه و… همه دست به دست هم داده تا همه روزه شاهد حوادث تلخی در معابر شهری و برون شهری استان باشیم.
هنوز تلخی کام کرمانی ها به علت حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی که منجر به فوت ۴ نفر از این عزیزان و مصدوم شدن عده ای دیگر شد، فراموش نشده بود که خبر تلخ دیگری در ابتدای سال باز هم کام کرمانی ها را تلخ کرد و در حادثه واژگونی اتوبوس محور کرمان مشهد که از جیرفت حرکت کرده بود، ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند، که شامل ۱۴ نفر در صحنه و یک نفر در بیمارستان بود و عده ای نیز مصدوم شدند، که آمار فوتی ها و مصدومین را اگر در کنار هم قرار دهیم با ظرفیت یک اتوبوس جور در نمی آید و این یعنی مسافر بیش از حد مجاز سوار کردن و …
از مسئولین کشوری مثل وزیر راه و معاون اول رئیس جمهور گرفته تا استاندار و پلیس راهور همه درصدد پیدا کردن مقصر یا مقصران حادثه و برخورد قاطع و سریع شدند، مسئول پاسگاه پلیس راه چترود برکنار شد.
سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در فاصله اندکی از این اتفاق تلخ این موضوع را شفاف سازی کرد: پس از انجام ارزیابی های تخصصی و تجزیه و تحلیل دقیق شرایط حادثه، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که تقصیر این حادثه به طور مساوی بین راننده و شرکت تعاونی مربوطه تقسیم شده است.
وی افزود: سهم راننده اتوبوس ۵۰ درصد به دلیل بی مبالاتی و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه و سهم تقصیر شرکت تعاونی نیز ۵۰ درصد به دلیل بی مبالاتی و عدم رعایت ضوابط صدور صورت وضعیت مسافری و سوار کردن مسافر بیش از ظرفیت مجاز وسیله نقلیه عمومی تعیین گردید.
رئیس پلیس راهور فراجا با ارائه آخرین آمار تصادفات نوروزی ۱۴۰۴، اعلام کرد: در بازه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ مجموعاً ۹۷,۱۴۴ فقره تصادف در سطح جادههای کشور به ثبت رسیده است.
جزئیات این آمار به شرح زیر است:
۶۹۸ فقره تصادف فوتی که در مجموع ۸۳۸ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادهاند، ۱۵,۱۷۶ فقره تصادف جرحی که منجر به ۱۹,۱۶۶ مجروح شده است و ۸۱,۵۷۱ فقره تصادف خسارتی که تنها منجر به خسارت مالی شده است.
سردار حسینی در ادامه افزود: بررسی علل وقوع تصادفات فوتی نشان می دهد ۴۴ درصد تصادفات به دلیل عدم توجه به جلو، ۱۵ درصد به دلیل عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه و ۱۴ درصد ناشی از تغییر مسیر ناگهانی رانندگان بوده است.
وی همچنین اعلام کرد: که اوج تصادفات فوتی در بازه زمانی ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است که ۲۷% از کل تصادفات را شامل میشود. این آمار نشان می دهد، که در ساعات پایانی روز، رانندگان باید دقت بیشتری در رانندگی داشته باشند و از خستگی و خواب آلودگی پرهیز کنند.
رئیس پلیس راهور فراجا در ادامه با اشاره به استان هایی که بیشترین تعداد تصادفات فوتی را داشته اند، اظهار داشت: استان کرمان با ۷۶ نفر فوتی، فارس با ۷۲ نفر فوتی، خراسان رضوی با ۵۳ نفر فوتی و خوزستان با ۵۱ نفر فوتی، رتبه های اول تا چهارم را در بین استانهای دارای بیشترین تعداد جان باختگان به خود اختصاص دادهاند.
سردار حسینی همچنین تأکید کرد : آمار نهایی تصادفات و جان باختگان پس از پایان طرح ترافیک نوروزی، توسط سازمان پزشکی قانونی جمع بندی و اعلام خواهد شد. به گفته وی، هرگونه کاهش یا افزایش در آمار نهایی، پس از بررسی های دقیق پزشکی قانونی مشخص می شود.