حوادث ترافیکی دومین عامل تروما در کشور / لزوم توجه به فرهنگ رانندگی
تهران پزشکی: دکتر حسن ابوالقاسمی در آیین افتتاحیه چهارمین «کنگره ملی تروما» که امروز، چهارشنبه، ۲۳ آبان ماه برگزار شد، اظهار کرد: رژیم صهیونسیتی به جنایتهای فراوانی در غزه و لبنان دست میزند اما جامعه جهانی در مواجهه با این جنایتها سکوت اختیار کرده است. اگرچه جوامع بشری سکوت کردهاند اما جوامع علمی نباید نسبت به این جنایتها سکوت کند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی بقیهالله در بخش دیگری از صحبتهایش درباره تعداد موارد مرگهای غیرطبیعی گفت: میزان مرگهای غیرطبیعی کشور در سال گذشته، حدود ۵۰هزار مورد گزارش شده است. پیشبینیها بیانگر این است که تعداد مرگهای غیرطبیعی سال جاری نیز به بیش از ۵۰هزار مورد برسد.
وی درباره آمار مرگ و میر ناشی از حوادث گفت: حدود ۸۰۰ نفر به دلیل غرقشدگی و ۸۰۰ نفر به دلیل گازگرفتگی در هر سال جان خود را از دست میدهند. همچنین علل دیگری مانند سقوط از ارتفاع سبب مرگ ایرانیان میشود. خواهان جوانی جمعیت هستیم و اگر بتوانیم میزان مرگهای ناشی از حوادث را کاهش دهیم به موضوع جوانی جمعیت بسیار کمک کردهایم.
ابوالقاسمی با بیان اینکه میزان حوداث ترافیکی در کشور بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: مسائلی مانند وضعیت جادهها و خودرو در ارتباط با حوادث ترافیکی مطرح میشود، اما به مسائلی مانند فرهنگ رانندگی توجه نمیشود. بررسیها بیانگر این است که عابران پیاده و راکبان موتورسیکلتها به ترتیب ۲۰ و ۲۲ درصد از فوتیهای ناشی از حوادث ترافیکی را تشکیل میدهند. دومین عامل ترومای کشور، حوادث ترافیکی است.
وی با بیان اینکه پیشگیری در سطوح مختلفی انجام میشود، توضیح داد: رئیسجمهور از اعضای خانواده پزشکی است، درخواست میکنم به موضوع تروما ورود کند و این موضوع در کانون توجه شورای ملی سلامت قرار گیرد. کمیته ملی بینبخشی تروما میبایست در شورای ملی سلامت تشکیل شود، چرا که موضوع تروما فقط به یک نهاد یا سازمان اختصاص ندارد و یک موضوع بینبخشی است.
وی در پایان گفت: میزان مرگومیرهای غیرطبیعی کشور در سال ۹۶ معادل ۳۰هزار مورد بود که این میزان در سال گذشته به ۵۰هزار نفر رسید.
انتهای پیام