جانسون: سربازان انگلیسی در توافق صلح از مرزهای اوکراین دفاع کنند
ارتباط فردا: جانسون که سابقا نخستوزیر انگلیس بود، به نشریه «دیلیتلگراف» گفت مسوولیت حفظ صلح باید توسط گروه چند ملیتی از کشورهای غربی انجام شود.
او گفت: «من فکر نمیکنم که ما باید نیروهای رزمی را برای مقابله با روسها بفرستیم. اما من فکر میکنم بهعنوان بخشی از راهحل، بهعنوان بخشی از وضعیت نهایی، شما میخواهید نیروهای چندملیتی حافظ صلح اروپایی بر مرزها نظارت کنند و به اوکراینیها کمک کنند. من نمیتوانم ببینم که چنین عملیات اروپاییای ممکن است بدون بریتانیا اتفاق بیفتد.»
این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب ایالات متحده در ماه ژانویه سوگند یاد میکند و این رهبر آینده آمریکا خواستار تسریع مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین شده است و در جریان مبارزات انتخاباتی در مورد برنامههای خود برای پایان دادن به جنگ ظرف ۲۴ ساعت صحبت کرد.
در همین حال بوریس جانسون گفت سایر کشورهای اروپایی باید در مورد هرگونه تضمین امنیتی یا تامین مالی ارائه شده بهعنوان بخشی از یک توافق صلح بالقوه شفاف باشند. یکی از گزینههایی که او مطرح کرد، پیوستن اوکراین به ناتو بود. پیمان ناتو همه اعضا را ملزم میکند که در صورت حمله از یکدیگر دفاع کنند.
او گفت: «ما باید مشخص کنیم که چه نوع تضمینهای امنیتی به نظر ما مناسب است. تنها چیزی که واقعا کار میکند، تضمین ماده ۵ ناتو است که صلح را در اروپا برای ۸۰ سال حفظ کرده است. این دلیلی است که کشورهای بالتیک در ناتو هستند. به همین دلیل است که لهستانیها، مجارها، چکها، فنلاندیها و سوئدیها اکنون در ناتو هستند.»
از طرف دیگر، دولت «جو بایدن» رئیسجمهور مستعفی ایالات متحده، از اوکراین خواسته تا سن خدمت اجباری خود را از ۲۵ به ۱۸ سال کاهش دهد تا به گسترش گروه مردان در سن جنگ کمک کند. با این حال کییف تاکید میکند که نیروی جدید، سلاح جدید هم میخواهد.
اظهارات نخستوزیر سابق انگلیس کمتر از یک روز پس از صحبت «کر استارمر» نخستوزیر کنونی بریتانیا با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین بیان شد، آن هم در وضعی که شبکه برق کشورش با بمباران نیروهای روسی مواجه است.
به گزارش پیایمیدیا، حمله مجدد روسیه به شبکه برق اوکراین، دومین حمله در کمتر از ۲ هفته گذشته، بر این نگرانی افزوده است که کرملین امیدوار است تولید برق دشمن خود را قبل از زمستان فلج کند. به گفته مقامات اوکراینی، برق یک میلیون خانه در این کشور جنگ زده قطع شده است.
داونینگ استریت حملات روسیه را «وحشیانه» توصیف کرد و افزود که نخستوزیر انگلیس هنگام صحبت با زلنسکی آنها را «سیستماتیک» و «مخرب» دانست. در بحبوحه این حملات، زلنسکی در تماس خود با نخستوزیر انگلیس «از حمایت بیدریغ بریتانیا، از جمله تعهد به تأمین حداقل ۳ میلیارد پوند سالانه برای نیازهای اوکراین» ابراز قدردانی کرد.
رئیسجمهور اوکراین در یک سیگنال تازه مبنی بر اینکه احتمالا کییف از موشکهای «سایه طوفان» بریتانیا استفاده میکند، افزود: «ما در مورد پیشبرد همکاریهای دفاعی و تقویت قابلیتهای دوربرد اوکراین گفتوگو کردیم.»
مقامات بریتانیا به تایید این موضوع که به اوکراین اجازه دادهاند تا از این سلاحها برای حمله به اهدافی در داخل روسیه استفاده کند، نپرداختند. دفتر نخستوزیری استارمر فقط میگوید که «هر ۲ رهبر بر اهمیت قرار دادن اوکراین در بهترین موقعیت ممکن قبل از زمستان چالشبرانگیز دیگری از درگیری تاکید کردند.»
انتهای پیام