استانها > مرکزی

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر؛ راهکار استان مرکزی برای کاهش مازوت‌سوزی



به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیه‌وکیلی در جریان افتتاح و آغاز عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی، که با حضور وبیناری دکتر پزشکیان برگزار شد، در گزارشی به رئیس‌جمهور گفت: به دلیل مشکل مازوت‌سوزی و عدم امکان توقف آن به علت ناترازی، تصمیم گرفتیم از تمامی ظرفیت‌های استان در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی بهره ببریم تا علاوه بر تأمین نیاز استان، بخشی از نیاز کشور را نیز پوشش دهیم.

استاندار مرکزی افزود: میثاق‌نامه‌ای با دستگاه‌های اجرایی استان امضا شده و متعهد شده‌ایم در این زمینه اقدام کنیم. بر همین اساس، برنامه‌ای سه‌ساله برای تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی تدوین شده است که بر مبنای آن، در سال ۱۴۰۴ تولید ۵۰۰ مگاوات، در سال ۱۴۰۵ حدود ۱۸۰۰ مگاوات و در سال ۱۴۰۶ معادل ۲۷۰۰ مگاوات هدف‌گذاری شده است.

وی با اشاره به صنعتی بودن استان مرکزی اشاره داشت: امروز عملیات اجرایی احداث نیروگاه ۱۱۵ مگاواتی شرکت آلومینیوم اراک آغاز می‌شود. همچنین در قالب ۱۰ برنامه متنوع، طرح‌هایی برای تولید برق پاک در بخش‌های مختلف از جمله چاه‌های کشاورزی، نیروگاه‌های خرد و سرمایه‌گذاری‌های کلان در نظر گرفته شده است.

زندیه‌وکیلی تصریح کرد: کارهای مقدماتی و اجرایی برای تولید حدود ۱۵۰۰ مگاوات برق خورشیدی در استان آغاز شده است. در همین راستا، امروز ۴۴ مگاوات از این نیروگاه‌ها به بهره‌برداری می‌رسد و عملیات اجرایی ۴۴۰ مگاوات دیگر نیز آغاز خواهد شد.

استاندار مرکزی ادامه داد: با تسهیل روند روند تحویل زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان، ظرف یک هفته زمین مورد نیاز به سرمایه‌گذاران و متقاضیان تحویل داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در مسیر عبور انرژی از شمال به جنوب و شرق به غرب، ظرفیت اتصال بالاتری به شبکه دارد و نزدیکی آن به مراکز مصرف، توجیه اقتصادی احداث نیروگاه‌های خورشیدی در این منطقه را افزایش داده است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا