تهیه آش عدس به شیوه سنتی ؛ یک آش ساده و لذیذ برای افطار
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از راهنماتو، آشهای سادهای که حبوبات کمتری دارند، گزینههای مناسبی برای افطار به شمار میروند؛ مانند آش برنج، آش گندم، آش اسفناج و آش ماش. آش عدس نیز یکی از این آشهای خوشمزه و راحت است که با مواد اولیهای در دسترس تهیه میشود و میتواند انتخابی عالی برای افطار در ماه رمضان باشد.
در ادامه طرز تهیه آش عدس به شیوهای اصیل را به شما آموزش خواهیم داد. تا پایان با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش عدس
عدس: ۱ پیمانه
ماش: ۱ پیمانه
برنج: ۲/۳ پیمانه
سبزی آش: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۴ عدد
سیر: ۶ حبه
نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه آش عدس
مرحله اول:
برای تهیه این آش خوشمزه، ابتدا عدس و ماش را چند ساعت قبل از پخت بشویید و در آب خیس کنید.
برنج را نیز از دو ساعت قبل بشویید و جداگانه خیس کنید.
مرحله دوم:
سبزی آش شامل اسفناج، تره، گشنیز، جعفری و شوید را شسته و آب آنها را بگیرید. سپس آنها را خرد کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم:
عدس و ماش را آبکش کرده و همراه با چند لیوان آب در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید عدس و ماش به مدت تقریبا یک ساعت بپزند.
مرحله چهارم:
پس از پختن عدس و ماش، برنج را آبکش کرده و به همراه سبزی خرد شده به قابلمه اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید و اجازه دهید آش به آرامی بجوشد و جا بیفتد.
مرحله پنجم:
پیازها را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. یک تابه را روی حرارت قرار دهید، مقداری روغن مایع اضافه کنید و زمانی که روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
سپس زردچوبه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید. در نهایت این مخلوط را به قابلمه آش عدس اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم:
زمانی که آش جا افتاد، کمی از آن را بچشید و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. در پایان، آش عدس خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کرده و با کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزئین کنید. نوش جان!
- بهترین افطاری و سحری از دیدگاه طب ایرانی را بشناسید