بهرهبرداری از خدمات فناوریهای نوین تولید مثلی و بانک ژن دام در جهاد دانشگاهی گلستان
محسن قلیپور در گفتوگو با ایسنا ضمن تبریک هفته پژوهش در روزهای پایانی این هفته به دستاوردهای پژوهشی جهاد دانشگاهی گلستان اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش کارهای شاخصی انجام داده است که با توجه به مزیتها و فرصتهای استان گلستان توسعه یافتهاند.
وی با بیان اینکه اولین حوزه، حوزه گیاهان دارویی بوده که از سال 94 فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: در ادامه این مسیر اولین زنجیره ارزش گیاهان دارویی در دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در گالیکش در مجاورت شهر صادقآباد شروع به فعالیت کرده است که فاز اول آن در اردیبهشت امسال به بهرهبرداری رسیده است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی گلستان با اشاره به اینکه این پروژه شامل تولید نشاهای گیاهان دارویی و فرآوردههای مرتبط با رویکرد اقتصادی است، تاکید کرد: این اقدامات با هدف پوشش نیاز بازار مصرف و بازار کشور انجام شده است.
قلیپور در ادامه به دومین حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: امسال برای نخستین بار مرکز ارائه خدمات فناوریهای نوین تولیدمثلی دام و بانک ژن دام در جهاد دانشگاهی به بهرهبرداری میرسد.
وی با تاکید بر اینکه تجهیز این مرکز انجام شده است، ادامه داد: در این مرکز خدماتی مانند انتقال جنینهای پربازده با بهرهوری بالا از مجموعه ابنسینا به استان منتقل شده و به دامداران ارائه میشود.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی گلستان با بیان اینکه سومین حوزه فعالیتهای پژوهشی این دستگاه سلولهای بنیادی خون بند ناف است، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی استان از سال 97 ارائه خدمات در این زمینه را آغاز کرده است و تاکنون بیش از یک هزار و 700 نمونه سلول بنیادی خون بند ناف در شرکت فناوریهای رویان در تهران ذخیرهسازی شده است.
قلیپور با اشاره به اینکه این فرآیند شامل انجام آزمایشهای استاندارد قبل و بعد از تولد نوزادان است، ادامه داد: اگر خون بند ناف نوزاد دارای سلولهای بنیادی مناسب باشد ذخیره میشود.
وی در پایان با اشاره به برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و اثرات مثبت آن، اذعان کرد: این سه حوزه در نمایشگاه هفته پژوهش در غرفه جهاد دانشگاهی به نمایش گذاشته شد که با استقبال گستردهای روبهرو شد.
انتهای پیام