محله > دروازه طهرون

باغی با دانش مدرن کشاورزی درهروی


همشهری آنلاین-صفورا صادقی: باغ رضاییه واقع در محله هروی در زمان ناصری توسط وزیر دربار ناصرالدین شاه، آباد شد. این باغ یک قطعه از زمین هایی بود که شاه به او بخشیده بود و عین الدوله در آن باغ و عمارتی ییلاقی ساخته‌بود. داستان این باغ که در حال حاضر به بوستان صدف شناخته میشود، از زبان یک تهران‌شناس می‌شنویم.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

«نصرالله حدادی»، تهران‌شناس، در باره ساکنان این روستاها و باغ‌ها توضیح می‌دهد: «در زمان ناصرالدین شاه، عین‌الدوله دستور داد یک عمارت دو طبقه ‌در حوالی اراضی کاخ سلطنت‌آباد برایش بسازند که همین امر توجه زیادی را به حوالی این منطقه جذب کرد. در اواخر دوران قاجار وقتی عین‌الدوله‌ سرسخت و مخالف مشروطه، در مضیقه مالی قرار گرفت بخشی از اموالش را برای فروش گذاشت و رضا خان بصیرالدوله هروی، اراضی عین‌الدوله، یعنی روستاهای مبارک‌آباد، شمس‌آباد و لویزان، را خرید و به‌ آباد کردن بخش‌هایی از این زمین‌ها مشغول شد.

در دوره حکومت پهلوی اول محدوده هروی امروز، شامل باغ‌های زیاد و تعداد محدودی زمین‌های مسکونی بود. توسعه و گسترش تهران در دهه ۴۰ این اراضی را مثل اکثر مناطق به یک محله شهری تبدیل کرد و مبارک‌آباد که زمانی به دلیل زمین‌های حاصلخیز و مرغوبش به این نام مشهور شده بود، در ترکیب با روستای حسین‌آباد به محله هروی تبدیل شد.

شاید جالب باشد که بدانید در اواخر حکومت قاجار، بصیرالدوله تنها با پرداخت ۸۳ هزار تومان مالک این اراضی شد.

باغی با دانش مدرن کشاورزی درهروی

باغ رضاییه یا پارک صدف که امروزه در محدوده میدان هروی واقع شده است، باغی بود که مهندس علی‌اکبر هروی پسر بصیرالدوله، با علم نوین کشاورزی، در آن به پرورش گل و گیاه مشغول بود و وقت زیادی را صرف‌ آبادانی این باغ کرد.

بعد از انقلاب اسلامی این باغ به پارک محلی تبدیل شد و در یک گوشه آن، فرهنگسرای صدف متعلق به شهرداری تهران مشغول به کار است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا