اقتصاد > کشاورزی و دامداری

امکان ورود دام بیمار و نهاده‌دامی آلوده به کشور وجود ندارد



به گزارش خبرنگار مهر، تولید محصولات سلامت‌محور یکی از دغدغه کشورها در تأمین جامعه سالم است. تولید کیفی در کنار کمیت، اهمیت کمتر نداشته بلکه با توجه به هزینه‌های بهداشتی و درمانی آینده مهم‌تر به نظر می‌رسد.

دانه سویا یکی از دانه‌های روغنی بوده که بخشی از واردات را به خود اختصاص داده است. سویا ضمن تولید روغن، کنجاله آن به عنوان نهاده دامی به مصرف دام و طیور می‌رسد و عنوان می‌شود در رشد آنها تأثیر بسیاری دارد. بر اساس سخنان کارشناسان حوزه روغن امسال از حجم دانه‌های روغنی کاسته و به واردات نهاده‌های دامی از جمله کنجاله سویا افزوده شده است. در کنار تولید داخل بخش زیادی از نهاده‌های دامی نیز وارداتی است. گاهی شنیده می‌شود دامداران و مرغداری‌ها نسبت به کیفیت این محصولات گلایه مند بوده و عنوان می‌کنند ناخالصی داشته و از کیفیت لازم برخوردار نیست.

علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: هر محموله وارداتی پیش از اجازه ترخیص مورد آزمایش قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، وقتی سویا وارد کشور می‌شود کارشناسان سازمان دامپزشکی در مرز حضور دارند و سویا را تست می‌کنند.

وی افزود: در کنار سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد هم تست‌های خودشان را دارند و این آزمایش‌ها را روی اقلام خوراکی انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: در ادامه این بارها وارد سیلوها می‌شوند. در این محل هم همکاران ما از سازمان دامپزشکی مستقر هستند و نظارت و کنترل می‌کنند. هنگام تقسیم بندی از انبارهای بزرگ برای مرغداری‌ها و دامداری‌ها باید مجوز حمل اخذ شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به شرایط نگهداری، عنوان کرد: ممکن است مثلاً در شرایط نگهداری، محل نامناسب یا تقلبی صورت گیرد؛ اما همکاران سازمان دامپزشکی با مشاهده این امر، با هر تقلب و فسادی مانند کپک زدن، آفلاتوکسین یا ناخالصی مثل شن و خاک مواجه شوند، برخورد کرده و مانع توزیع آن می‌شوند.

رفیعی پور افزود: اگر از کانال دامپزشکی، همکاران ما در شبکه‌ها و ادارات کل موضوعی مطرح شد، مستند است.

امکان ورود دام بیمار به کشور وجود ندارد

ابتدای سال خبرهایی مبنی بر اینکه دام بیمار از پاکستان وارد کشور شده است، گزارش شد. رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به این پرسش که برنامه سازمان برای جلوگیری از ورود دام بیمار از کشورها همسایه چیست، گفت: یکی از اهداف دامپزشکی این است که هیچ واردات و صادراتی انجام نشود مگر دامپزشکی دخالت و نظارت داشته باشد.

وی اظهار کرد: هر دام یا محصول دامی وارد کشور شود در مرز رسیدگی شده و باید تمام شرایط و الزامات سازمان دامپزشکی را پاس کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه چارچوب قانونی چه در خصوص دام بومی و چه وارداتی باید رعایت شود، اضافه کرد: دام وارداتی قرنطینه شده و واکسینه می‌شود؛ تفاوتی نمی‌کند از آلمان و اسپانیا هم وارد شده باشد کارشناسان سازمان حضور فیزیکی داشته و الزامات را بررسی می‌کنند.

وی اظهار کرد: مشخصات دام با شناسنامه آن بررسی شده و در دوره‌های مختلف مراقبت‌های لازم انجام می‌شود که شاهد بیماری و اپیدمی شدن آن نباشیم.

رفیعی پور با بیان اینکه ۱۷ میلیون فرآورده خام دامی در تمام اقلام به غیر از گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: در بخش زیادی از اقلام خودکفا هستیم و فقط ۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا