فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت

اطلاعاتی از شهدای گمنامی که این روزها تشییع می شوند


به گزارش خبرنگار مهر، مراسم سوگواری حضرت زهرا(س) و آئین وداع با پیکر مطهر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس شامگاه چهارشنبه ۱۴ آذر همزمان با ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) از نماز مغرب و عشا با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد و مداحی ذاکرین اهل بیت (ع) در مسجد جامع خرمشهر موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می‌شود.

از آنجا که روز شهادت حضرت زهرا (س) روز شهدای گمنام نامگذاری شده است، چند سالی می‌شود که شاهد برگزاری مراسم تشییع، بدرقه و عطرافشانی شهدای گمنام هستیم و امسال هم در روز پنجشنبه ۱۵ آذر همزمان با شهادت حضرت زهرا (س) پیکر ۳۰۰ شهید گمنام در سراسر کشور تشییع و بدرقه می‌شوند.

از این تعداد پیکر ۲۰۰ شهید گمنام در شهرستان‌ها و پیکر ۱۰۰ شهید دیگر در تهران تشییع می‌شوند.

۳۰۰ شهید گمنام تفحص شده از شهدای عملیات خیبر در مجنون، عملیات کربلای ۵ در شلمچه، عملیات رمضان در شرق بصره، عملیات والفجر ۳ در مهران، عملیات عاشورا در میمک، عملیات عاشورای ۲ در چنگوله، عملیات کربلای ۶ در سومار، عملیات مسلم بن عقیل در سومار، عملیات کربلای ۱ در مهران، تک دشمن در سال ۶۷ در شلمچه و مجنون، عملیات والفجر ۴ در پنجوین، عملیات والفجر ۶ در شیراز، عملیات بدر در شرق دجله، عملیات کربلای ۴ در ام الرصاص، عملیات والفجر ۱ در فکه، عملیات والفجر مقدماتی در فکه، تک دشمن در سال ۶۵ در حاج عمران هستند.

عموم سن شهدا بین ۱۸ تا ۲۵ سال است. تدفین شان هم در بیش از ۱۰۰ نقطه است که پس از مراسم تشییع در روز شهادت حضرت زهرا (س) در سراسر کشور به صورت محلی، منطقه‌ای، شهری و استانی به خاک سپرده می‌شوند.

مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای گمنام روز پنجشنبه ۱۵ آذر همزمان با شهادت حضرت زهرا (س) از جلوی درب دانشگاه تهران از ساعت ۸ صبح آغاز می‌شود و تا معراج شهدا این پیکرها توسط عموم مردم بدرقه می‌شوند.

اطلاعاتی از شهدای گمنامی که این روزها تشییع می شوند

در تهران بالغ بر ۸ نقطه تعیین شده که توزیع شهدا از ۱۵ آذر آغاز و تا ۱۰ روز ادامه دارد. ریشه مقاومت از عاشورا و کربلا گرفته شده است. شهدای دفاع مقدس این فرهنگ و راهبرد عملیاتی مقاومت را در هشت سال دفاع مقدس مشق کردند و به عنوان الگو به جهانیان نشان دادند.امروز فرهنگ مقاومت جهانی شده است.

از میان ۳۰۰ شهید گمنام، پیکرهای هفت شهید گمنام در تهران به خاک سپرده می‌شود. همچنین آرامگاه ابدی هفت شهید گمنام در تهران تعیین شد و از روز شنبه ۱۷ آذر پیکرهاشان در محل‌های تعیین شده قرار می‌گیرند.

اداره آموزش و پرورش استان تهران واقع در خیابان طالقانی، میدان حر، گلزار شهدای پردیس، یکی از مراکز نظامی واقع در جاده مخصوص از جمله محل‌های تعیین شده هفت پیکر شهید گمنام هستند.



منبع:مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا