استفاده از اراضی وقفی زنجان برای احداث نیروگاهها و صنایع بزرگ
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان، حجت الاسلام مختار کرمی با اشاره به وجود ظرفیت های موجود برای اجرای طرح های تولید و سرمایهگذاری با تکیه بر ظرفیت موقوفه ها در استان، اظهار کرد: در سطح استان اراضی کشاورزی دیمی و آبی بسیار خوبی وجود دارد که می توان از این ظرفیت در کشت نهاده های دامی مثل ذرت یا غلات مثل گندم و جو در مقیاس های وسیع استفاده کرد.
وی با اینکه ظرفیت موقوفات برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری در استان مغفول مانده است، افزود: متاسفانه به هر دلیلی در دولت قبل از این ظرفیت استفاده نشد و امیدواریم در دولت جدید به این ظرفیت نگاه ویژهای شود.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان زنجان، تصریح کرد: در زمینه تولید نیروی برق نیز می توان روی زمین های بایر و کم بازده وقفی حساب و نیروگاههای بزرگ مقیاس مگاواتی در این اراضی وسیع احداث کرد تا هم کمکی برای تامین برق کافی و رفع ناترازی ها باشد و هم با استفاده از درآمدهای حاصل از فروش برق نیات خیر واقفان را اجرا کرد.
حجت الاسلام کرمی ادامه داد: همچنین با وجود اراضی و املاک مرغوب سطح استان می توان از آنها در ساخت مسکن و واحدهای اداری و تجاری، احداث کارگاه ها و کارخانه های مختلف صنعتی، شهرک صنعتی، استقرار شرکت های دانش بنیان، گلخانه و موارد دیگر استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت جدید و مسئولان آن به فرصت های سرمایه گذاری بسیار مناسب در اراضی و املاک وقفی توجه کنند و به زودی جلسات مشترک تشکیل شود تا بتوانیم ظرفیت های متقابل را شناخته و کار را آغاز کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه این اداره کل با استفاده از ظرفیت وقف و درآمدهای آن تاکنون ده ها طرح شاخص را تکمیل کرده یا در آستانه تکمیل دارد، بیان کرد: از جمله این طرح ها می توان به احداث میدان عرضه دام حسینیه اعظم زنجان، ساخت ۵۲ واحد مسکونی و تجاری، پیگیری اجرای طرح بزرگ کشت و صنعت و زیتون کاری ۲۸۰ هکتاری در شهرستان طارم، تهیه و تدوین احداث مجتمع بزرگ خدمات درمانی و تجاری هفت طبقه ای در ابهر، پیگیری احداث کارخانه آب معدنی یددار در هیدج، احداث ۲ ساختمان تجاری و مسکونی چند واحدی در شهرستان خدابنده و کشت مستقیم گندم در اراضی وقفی شهرستان های مختلف اشاره کرد.
حجت الاسلام کرمی ضمن دعوت از تمام فعالان بخش خصوصی، اظهار کرد: فعالان بخش خصوصی برای بررسی فرصت های سرمایه گذاری به ادارات اوقاف شهرستان ها و استان مراجعه کرده و توان و تخصص خود را به اطلاع ما برسانند تا بتوانیم بهترین تصمیم مشترک برای آغاز سرمایه گذاری، کار و تولید را بگیریم.
وی خاطر نشان کرد: استان زنجان بیش از دو هزار و ۸۰۰ موقوفه دارد که هزار و ۵۰۰ موقوفه آن شامل مساجد، حسینیهها، تکایا و اماکن مذهبی و هزار و ۳۰۰ موقوفه عادی مثل اراضی کشاورزی دیمی و آبی، مغازه و خانه است.
انتهای پیام/