ارسال یک هزار اثر بین المللی به دبیرخانه هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت
محمدعلی شجاعی فرد، قائممقام دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، بیان کرد: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، بستری برای به تصویر کشیدن صدای عدالتخواهی و صلح پایدار در جهان است.
شجاعی فرد گفت: سه هزار و ۴۰۰ اثر شامل ۲ هزار و ۴۰۰ اثر داخلی و یک هزار اثر بین المللی در قالبهای مختلف تاکنون به دبیرخانه این جشنواره رسیده است.
وی ادامه داد: ما در این دوره، با راهاندازی میزهای کشورها از ۱۸ نقطه جهان، موفق شدیم شبکهای از هنرمندان و فیلمسازان متعهد به ارزشهای انسانی و مقاومت ایجاد کنیم.
شجاعی فرد با بیان اینکه هدف این جشنواره سلطه توحید بر سلطه شیطان است، گفت: ما باید رویکردمان نگاه رهبر معظم انقلاب باشد، ما هرچه دل هایمان به هم نزدیک تر باشد، امت واحدی که رهبری به عنوان راهبرد برای کشورهای منطقه مد نظرشان است اتفاق میافتد.
وی افزود: پیام این جشنواره ساده اما عمیق است؛ مقاومت نه تنها ایستادگی در برابر ظلم و استبداد، بلکه راهی برای ایجاد صلح پایدار و حفظ کرامت انسانی است؛ جشنواره مقاومت، خانهای برای هنرمندانی است که میخواهند روایتگر این ارزشها باشند.
قائم مقام دبیر جشنواره مقاومت تصریح کرد: مقاومت مرز ندارد همه ما در کشوری به نام مقاومت در مقابل ظلم و شرک ایستادهایم، باید زیرساختی برای این نگاه سینمایی جشنواره مقاومت ایجاد کنیم که یکی از این زیر ساختها شناسایی فعال هنرمندانی است که در سایر کشورها هستند.
وی ادامه داد: اتفاقاتی که در این جبهه پی در پی میافتد، اتفاقاتی هستند که نیازی نیست در میدان شعار قرار بگیرند، ممکن است بتوانند با محصولات سینمایی حرفشان را جهانی کنند.
شجاعی فرد در پایان عنوان کرد: جشنواره مقاومت نه تنها یک رویداد هنری، بلکه حرکتی جهانی برای ترویج ارزشهای انسانی است؛ از تمامی هنرمندان، فیلمسازان و مخاطبان دعوت میکنیم تا به این حرکت بپیوندند.
مفهوم مقاومت هوشمند را باید معرفی میکنیم
در ادامه، اسرافیل کلیجی، مسئول کمیته بینالملل جشنواره فیلم مقاومت اظهار کرد: دغدغه اصلی ما فلسطین است، مردم فلسطین حدود ۸۰ سال مفهوم مقاومت را زندگی میکنند، چیزی که ما اکنون برای آن جشنواره داریم و تلاش میکنیم را آنها ۸۰ سال زندگی کردهاند.
وی ادامه داد: غولهای رسانهای دنیا جای شهید و جلاد را عوض کردهاند به گونهای که اکنون بعد از این همه جنایت در فلسطین و دیگر کشورهای مظلوم روابط را عادی سازی میکنند.
کلیچی بیان کرد: در دنیا قبل از ۷ اکتبر خیلی از مردم دنیا فکر میکردند موضوع فلسطین یک موضوع سیاسی بین مسلمان و یهود است ولی بعد از ۷ اکتبر تاریخ فلسطین به دو بخش تقسیم شد.
وی افزود: این جنایات برکاتی نیز داشت، این برکات شامل بیدار شدن مردم دنیا است، هرکسی که اسم خودش را انسان میگذارد و از آگاهی برخوردار است، شاهد این جنایات است، بسیاری از مردم دنیا از فلسطین دفاع و تظاهراتی علیه رژیم جنایتکار صهیونیست انجام دادند؛ این ها همه لطف خداست.
مسئول کمیته بین الملل جشنواره فیلم مقاومت گفت: ما باید تلاش کنیم مفهوم هوشمند مقاومت را در این جشنواره معرفی کنیم، بسیاری مفهوم مقاومت را جنگ تلقی میکنند در صورتی که مقاومت یک سبک زندگی برای مقابله و ایستادگی در برابر ظلم است، مقاومت به عنوان صلح است و به نظر من جنگ باید از دایره مفاهیم مقاومت حذف شود.
وی ادامه داد: ما با ایجاد میزهای دبیرخانه در کشورهایی مانند روسیه، استرالیا، پاکستان، ونزوئلا، لبنان و یمن، توانستهایم بیش از ۷۰۰ هنرمند و بیش از ۱۰۰۰ اثر را شناسایی کنیم.
کلیچی تصریح کرد: این میزها با وظایف مشخصی از جمله شناسایی هنرمندان، جذب آثار، ایجاد پویشهای جهانی و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، نقش مهمی در تقویت شبکه بینالمللی جشنواره ایفا کردهاند.
وی افزود: فعالیتهای کمیته بینالملل فراتر از ارتباطات رسمی است؛ ما تلاش کردهایم شبکهسازیهای مردمی را تقویت کنیم تا بتوانیم هنرمندان مستقل را به میدان بیاوریم و از زبان هنر برای تقویت پیام مقاومت استفاده کنیم.
مسئول کمیته بین الملل جشنواره فیلم مقاومت در پایان عنوان کرد: این جشنواره، خانهای برای همه کسانی است که به دنبال عدالت، صلح و مقاومت در برابر ظلم هستند. ما این مسیر را با همراهی هنرمندان جهان ادامه خواهیم داد.
کار هنرمندان جبهه مقاومت تنها به جشنواره محدود نخواهد بود
همچنین، مازیار حاتمی مسئول شبکه سازی کمیته بین الملل هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت، اظهار کرد: جشنوارهها تقریباً هر ساله به تعداد زیادی در بسیاری از کشورها برگزار میشوند و در نهایت، آثار آنها باید به درستی بهرهبرداری شود. تأثیراتی که این جشنوارهها در جوامع باقی میگذارند، برای ما ارزشمند خواهد بود.
وی ادامه داد: جشنواره مقاومت از این رو دارای اهمیت است که ما را به این نکته رهنمون میسازد، برای رسیدن به تمدن بزرگ امت واحده، باید مرزها را نادیده بگیریم و ملتی همصدا باشیم.
حاتمی عنوان کرد: این جمع شدن باید سازوکاری داشته باشد. برای رسیدن به این سازوکار، باید یکدیگر را بشناسیم و با هم کار کنیم.
وی ادامه داد: تاریخ را از هر جهت که مطالعه کنیم، به کلمه «مقاومت» میرسیم؛ برای رسیدن به مقاومت، بهترین روش، ایجاد شبکههای منسجم مقاومتی در همهی عرصههای هنری، ادبی و اجتماعی است.
مسئول شبکه سازی کمیته بین الملل جشنواره فیلم مقاومت گفت: در دورهی هجدهم این جشنواره، کار با ۱۸ شبکه سرزمینی آغاز شد و امیدواریم بتوانیم به انسجام این شبکهها بیشتر رسیدگی کنیم.
وی افزود: در سال اول، ممکن است از نظر تولید به هدف کمی که در نظر داریم نرسیم، اما این ارزشمند است که بتوانیم این شبکهها را با ایجاد حمایتهایی برای تولید آثار فیلم، مستند و تمامی مقاطع فیلمسازی ادامه دهیم.
حاتمی تصریح کرد: ما در برگزاری دورههای آموزشی، نشستهای تخصصی و ایجاد اکرانهای مردمی در سرزمین مقاومت، به نحو احسن عمل خواهیم کرد. این سرزمین مقاومت از آمریکای جنوبی شروع و تا آسیای شرقی ادامه پیدا میکند.
حاتمی در پایان بیان کرد: جشنواره یک مانور رسانهای است، اما کار هنرمندان جبهه مقاومت تنها به جشنواره محدود نخواهد بود و در طول سال و سالهای آینده ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام