اختصاص طرح جلد مجله Chemical Science به مقاله یکی از اساتید دانشگاه خوارزمی
دکتر محمدباقر تیموری در گفت وگو با ایسنا درباره چگونگی اختصاص طرح جلد مجله Chemical Science به مقاله sheding new light گفت: به دنبال سفر فرصت مطالعاتی، در آکادمی علوم لهستان با همراهی یکی از اساتید این مجموعه، شروع پروژه که تحقیقاتی بر رنگهای فلورسنت بود، رقم خورد و نتایج آن منجر به چاپ چندین مقاله ارزشمند در مجلات علمی معتبر جهان شد.
تیموری درباره اختصاص طرح جلد مجله معتبر شیمی جهان به این مقاله گفت: مقالهای که طرح روی جلد شماره اخیر مجله بسیار معتبر شیمی به نام chemical science را به خود اختصاص داده، در واقع یکی از بهترین مقالات مستخرج از پژوهش مذکور بوده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: این گروه علمی، روی رنگهای پیرولوپیرول تحقیق میکنند که یک ترکیب دو حلقهای است و از سال ۲۰۱۳ معرفی شده و گروههای تحقیقاتی زیادی بر روی آن کار کردهاند.
وی با اشاره به دستیابی به یک نوآوری جدید در این پژوهش گفت: بخش نوآورانه کار این بود که از گروههای آروماتیک متداول برای سنتز این رنگها استفاده نکردیم و در عوض از هتروسیکلهای پیچیده و گاها ناپایدار برای ساخت این رنگهای کاربردی استفاده شد و آنها را به عنوان اجزای الکترون کشنده در تولید این نوع رنگها به کار بردیم.
تیموری ادامه داد: این روش تاکنون در این حیطه گزارش نشده بود و باعث شد خواص رنگهایی که از این اتصال ایجاد میشود، از چیزی که تاکنون گزارش شده بسیار متفاوت شود.
استاد شیمی دانشگاه خوارزمی درباره تفاوت زمینه کاری پژوهشهای دیگر اظهار کرد: در گروههای تحقیقاتی دیگر پیرولوپیرول را با حلقههای آروماتیک روتین متصل کرده و رنگهای فلورسنتها جدید را سنتز و خواص فوتوفیزیکی آنها را بررسی کردند.
وی گفت: در واقع این گروههای آروماتیک متداول شامل گروههای عاملی بسیار روتین و مشخصی هستند که تقریبا برای همه شناخته شده است. اما از نظر نوع گروههای الکترون کشنده متصل و خواص رنگها پژوهش ما به نتایج متفاوتی منجر شد، که آن را متمایز کرد.
تیموری افزود: مجلهای که این کار در آن منتشر شده یک مجله علمی و از انتشارات RSC با عنوان انجمن سلطنتی شیمی است و نزدیک ۱۷۵ سال قدمت دارد، به طوری که یکی از معتبرترین انجمنهای علمی دنیاست. این مجله که مقاله ما در آن به چاپ رسیده در واقع مجله شاخص و پرچمدار این انتشارات است. از این نظر چاپ این مقاله در این مجله اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: مجلات طراز اول دنیا قاعدتا علومی را منتشر میکنند که به روز است و معمولا انتشار مقالات کشورهای در حال توسعه و جهان سوم، در این مجلات بسیار سخت است. این مجلات داوریهای بسیار دشواری و دقیقی دارند و گذشتن از سد آنها کار آسانی نیست. خوشبختانه در مورد مقاله ما این قسمت از کار انجام شد و توانستیم با همکاری همکاران بینالمللی این مقالات را به چاپ برسانیم.
این محقق شیمی بیان کرد: نکته قابل توجهی که در مورد این مقاله وجود دارد این است که کسانی که مقالاتشان در یک مجله معتبر چاپ میشود میتوانند یک امتیاز دیگری هم داشته باشند. از این رو که اگر فکر میکنند طرحشان، طرح متمایزی بوده و خواننده زیادی خواهد داشت، میتوانند مقاله خود را به عنوان طرحی پیشنهاد دهند که روی جلد مجله برود و این یک داوری جداگانه را در پی دارد.
وی افزود: وقتی یک مقاله از بین مقالات منتشر شده در مجلات طرح روی جلد قرار میگیرد، این اتفاق اعتبار کار را بالاتر میبرد. ارتباطات علمی مخصوصا با کشورهایی که پیشرفتهتر از ما هستند، قطعا به ارتقا دانش در داخل کشور هم کمک شایان توجهی خواهد کرد و ما میتوانیم از دانش سایر همکاران در سطح بین المللی و به ویژه از امکانات مجموعههای دانشگاهی و پژوهشگاهی سراسر دنیا در این حوزه استفاده کنیم.
این پژوهشگر اظهار کرد: قطعا در مسیر این پژوهش و ارائه مقالات که با همکاریهای بینالمللی انجام شده، اگر امکانات این مجموعهها را به خدمت نمیگرفتیم، چاپ چنین مقالهای تقریبا غیر ممکن بود.
وی خاطر نشان کرد: تکرار این دست موفقیتهای علمی هم باعث ارتقاء جایگاه علمی و نام کشور میشود و هم ارتباطات علمی بین المللی را در پی دارد.
آدرس مقاله
https://pubs.rsc.org/en/Content/ArticleLanding/۲۰۲۵/SC/D۴SC۰۷۲۷۵H
آدرس طرح مجله
https://pubs.rsc.org/en/content/articlepdf/۲۰۲۵/sc/d۵sc۹۰۰۲۹h?page=search
انتهای پیام