اخبار سلامت و پزشکی > پزشکی

آسیب عجیب فرودگاه و هواپیما به قلب



به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران گزارش می دهند افرادی که در معرض میزان بالای صدای هواپیما قرار می‌گیرند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عملکرد ضعیف قلب قرار داشته باشند و خطر حمله قلبی، سکته مغزی و ضربان قلب نامنظم در آنها افزایش یابد.

بر اساس نتایج منتشر شده در ۸ ژانویه در ژورنال انجمن متخصصان قلب آمریکا ساکنانی که در نزدیکی فرودگاه‌های پر سر و صدا زندگی می‌کنند، نسبت به افرادی که برای دوری از صدای هواپیماها محل زندگی‌شان را تغییر داده‌اند، ۱۰ تا ۲۰ درصد ساختار و عملکرد قلب بدتری دارند.

به‌طور خاص، عضله قلب آن‌ها در طول زمان سفت‌تر و ضخیم‌تر شده بود و این باعث می‌شد که اندام در تلمبه کردن خون کارایی کمتری داشته باشد.

به گفته پژوهشگران، این نوع تغییرات در قلب می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را چهار برابر کند.

دکتر گابی کپچر، پژوهشگر ارشد، مدرس ارشد بالینی در موسسه علوم قلب و عروق دانشگاه کالج لندن و یکی از این پژوهشگران گفت: «یافته‌های ما به شواهد فزاینده‌ای افزوده می‌شود که سر و صدای هواپیما می‌تواند بر سلامت قلب و به طور کلی سلامت ما تأثیر منفی بگذارد.»

پژوهشگران برای این بررسی داده‌های پروژه تحقیقاتی بهداشتی بلندمدت «بیوبانک» انگلیس را تجزیه و تحلیل کردند که شامل بیش از ۳۶۰۰ نفر بود که در نزدیکی فرودگاه‌های هیترو، گاتویک، بیرمنگام یا منچستر زندگی می‌کردند.

این پژوهشگران اسکن‌های ام‌آرآی گرفته شده از قلب شرک‌کنندگان را با تخمین‌های صدای هواپیما که توسط سازمان هواپیمایی کشوری انگلیس، تهیه شده بود، مقایسه کردند.

سروصدای زیاد فرودگاه ضخامت قلب را بیشتر می‌کند

به گفته پژوهشگران، صدای زیاد هواپیما در این بررسی به طور متوسط بیش از ۵۰ دسی بل در طول روز و ۴۵ دسی بل در شب تعریف شده است. این بالاتر از ۴۵ دسی بل در روز و ۴۰ دسی بل در شب توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است.

خطر کم شنوایی با سروصدای با شدت حدود ۷۰ دسی بل شروع می شود. یک مکالمه معمولی حدود ۶۰ دسی بل، یک ماشین ظرفشویی «آرام» با ۵۰ دسی بل و صدای متوسط اتاق ۴۰ دسی بل را ثبت می کند.

پژوهشگران مشکوک بودند که صدای بلند مداوم فرودگاه مجاور می‌تواند اثر تجمعی بر سلامت ساکنان مجاور داشته باشد.

آنها دریافتند افرادی که در معرض صدای بلند هواپیما قرار می گیرند، ۷ درصد افزایش توده قلب و ۴ درصد ضخامت قلب بیشتر و همچنین اختلال در عملکرد قلب دارند.

این گروه پژوهشگرانن سپس این مشاهدات را با یک نمونه بزرگتر از نزدیک به ۲۱۴۰۰ اسکن ام‌آرآی‌ مقایسه کرد تا ببیند چگونه تغییرات ساختاری مربوط به صدای هواپیما ممکن است بر سلامت قلب تأثیر بگذارد.

به طور کلی، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فرد دارای آن نوع تغییرات ساختار قلب مرتبط با صدای هواپیما، چهار برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا ریتم نامنظم قلب قرار دارد.

آنا هانسل، مدیر مرکز بهداشت محیطی و پایداری در دانشگاه لستر (UCL) و گفت: «ما نگران هستیم که نوع ناهنجاری‌های که ما در ارتباط با سر و صدای هواپیما در طول شب مشاهده کردیم، ممکن است منجر به افزایش خطر مشکلات قلبی و سکته مغزی شود».

هانسل افزود: «صدای هواپیما در شب بر کیفیت خواب تأثیر می گذارد و این ممکن است عامل مهمی باشد که بر سلامت تأثیر می گذارد».

به گفته محققان، سر و صدای محیطی همچنین می تواند باعث فعال شدن بیش از حد واکنش استرسی «ستیز یا گریز» افراد شود و این به نوبه خود باعث افزایش فشار خون و کند شدن روند گوارش می‌شود. ترشح هورمون استرس کورتیزول می‌تواند باعث افزایش اشتها و افزایش وزن شود.

تحقیقات بیشتری لازم است

کارشناسان می‌گویند این بررسی ابتکاری تاثیر نامرئی بالقوه را برای کسانی که در نزدیکی برخی از بزرگترین مراکز مسافرتی ما زندگی می‌کنند، نشان می‌دهد.

به گفته کارشناسان، درحالی که مطالعات مشاهده‌ای مانند این بررسی نمی‌توانند رابطه علت و معلولی را اثبات کند، این یافته‌ها به تحقیقات قبلی اضافه می‌کنند که تأثیر مخرب آلودگی صوتی بر سلامت قلب ما را نشان می‌دهد.

البته تحقیقات بیشتری برای بررسی اثرات بلندمدت سر و صدای هواپیما بر سلامت افرادی که بیشترین تماس با آن را دارند، مورد نیاز است.

در هر حال، افرادی که در نزدیکی فرودگاه ها زندگی می‌کنند، باید از اثرات بالقوه صدای هواپیما بر سلامت قلب خود آگاه باشند و اقدامات لازم را برای محافظت از قلب خود انجام دهند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا