اجتماعی > خانواده

تدوین سند جامع اشتغال زنان تا پایان سال



ارتباط فردا: فهیمه فرهمندپور امروز شنبه در نشست ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقش سیاست‌گذاری این شورا اشاره کرد و گفت: ماموریت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌گذاری در حوزه‌های وسیع فرهنگی، اجتماعی و سایر بخش‌های مرتبط با این حوزه است.
وی با اشاره به فعالیت این شورا در قالب یک قرارگاه افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی ساختاری فرادستگاهی دارد و به‌عنوان قرارگاهی برای مدیریت، رصد، سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور عمل می‌کند.

فرهمندپور خاطرنشان کرد: در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی چهار ستاد فعال است که هرکدام بخشی از ماموریت‌های حوزه کلان سیاست‌گذاری و قرارگاه فرهنگی و اجتماعی را برعهده دارند. یکی از این ستادها، ستاد خانواده و زنان است که ماموریت سیاست‌گذاری، ایفای نقش قرارگاهی و ارائه نظرات کارشناسی را دنبال می‌کند.
ستاد خانواده و زنان نیز دارای بخش شورایی است که با عنوان شورای فرهنگی-اجتماعی خانواده و زنان فعالیت می‌کند. این شورا با حضور نمایندگان سه قوه، دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم‌نهاد، به وظایف خود عمل می‌کند.

تدوین اسناد و تهیه بسته‌های سیاستی

دبیر ستاد خانواده و زنان گفت: این ستاد تاکنون ۲۰۰ بسته کارشناسی تهیه کرده و امسال بیش از ۵۰ طرح پژوهشی مصوب داشته است. برخی از این طرح‌ها در آستانه تصویب قرار دارند و برخی نیاز به اصلاحات دارند.

وی اضافه کرد: اکنون در حال مراحل پایانی تدوین سند سلامت زنان با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی هستیم. همچنین در حال تکمیل سند ورزش زنان هستیم که متن مختصری از قبل وجود داشت.

رهمندپور به برخی اسناد گذشته که به خوبی اجرا نشده‌اند اشاره کرد و گفت : امسال بیش از ۲۰ عنوان برای تهیه گزارش‌های نظارتی با هدف به‌روزرسانی اسناد و تدوین بسته‌های سیاستی به تصویب رسیده است.

دبیر ستاد خانواده و زنان به ویژه‌برنامه‌های این ستاد به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: در ستاد خانواده و زنان تصمیم گرفتیم ذیل عنوان الگوی حکمرانی تمدنی که مصوب دبیرخانه است، مجموعه رویدادهایی را طراحی کنیم که هدف آن تدوین الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده است.
این برنامه شامل نشست‌هایی است که به مسائل و چالش‌های کلیدی این حوزه پرداخته و تلاش می‌کند با طرح سوالات و مسائل اساسی، به پاسخ‌هایی ساختارمند و راهگشا دست یابد. این نشست‌ها ابعاد متنوعی از حکمرانی را پوشش می‌دهند و در تعامل با دستگاه‌های مختلف مانند قوه قضاییه، شهرداری تهران، حوزه علمیه و مجلس شورای اسلامی به بررسی موضوعاتی مانند حکمرانی مردمی‌سازی، نظام دادرسی در حوزه زنان و خانواده، مدیریت شهری خانواده‌محور و امکان‌سنجی تدوین قانون جامع خانواده می‌پردازند. در این نشست‌ها تلاش شده است مسائل کلیدی حوزه زنان و خانواده شناسایی و راه‌حل‌های ساختارمند ارائه شود.

شناسایی ۵۰ مسئله کلیدی برای طراحی الگوی حکمرانی

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به شناسایی ۵۰ مساله کلیدی برای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان اشاره کرد و گفت: موضوعاتی مانند سالمندی، کودکان و طب سالمندی که در کشور کمتر جدی گرفته شده‌اند، از جمله این مسائل هستند.
وی همچنین به چالش‌های ارتقای سهم زنان در کشور پرداخت و گفت: گام اول در تحقق الگوی سوم زنان، نیازمند هماهنگی و همفکری برای تعریف دقیق این الگو است.
دبیر ستاد خانواده و زنان از طراحی ۱۴ میز تخصصی در این ستاد خبر داد و گفت برای سال جاری ۱۴ میز تخصصی فعال شده است که مهمترین وظیفه آنها رصد وضعیت کشور در حوزه‌های ماموریت‌شان است. در قالب این وضعیت‌شناسی، مسائل هر حوزه استخراج می‌شود و متناسب با این مسائل، بسته‌های سیاستی تدوین و دستگاه‌های مرتبط برای اجرای ماموریت‌های تعریف‌شده هدایت و نظارت می‌شوند.

فرهمندپور گفت: میزهای تخصصی شامل موضوعاتی مانند ازدواج، فرزندآوری، حقوق کودکان، اشتغال زنان، ورزش زنان، سالمندان و مهارت‌های زندگی است و در این میزها تلاش می‌شود فرآیند حکمرانی در این حوزه‌ها یکپارچه و تحول‌آفرین باشد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا