دسته‌بندی نشده

افزایش نرخ باروری در قم/ بانک‌ها نسبت به تعهدات تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پایبند باشند


افزایش نرخ باروری در قم/ بانک‌ها نسبت به تعهدات تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پایبند باشند

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مهدی حاجیلو؛ کلید واژه «جوانی جمعیت» یکی از پرتکرارترین مسائلی بوده که مقام معظم رهبری در طول یک دهه اخیر بر آن تاکید جدی داشته‌اند. ایشان در سال ۱۳۹۹ در یکی از دیدار‌های خود فرمودند: «ازدواج به‌هنگام و بدون تاخیر، تکثیر نسل و فرزندآوری از مسائل مهمی است که باید ترویج شود، اینها جزو نیاز‌های حیاتی امروز و فردای کشور است».

سال ۱۴۰۰ مجلس قانون جوانی جمعیت در راستای سیاست‌های نظام و مدیریت خانواده به تصویب رساند و دولت را مکلف کرد تا آن را با جزئیات کامل و دقیق اجرا کند. طرحی که دولت در آن موظف است بسته‌های حمایتی را جهت تشویق خانوار برای جوانی جمعیت در نظر بگیرد.

افزایش مبلغ تسهیلات ازدواج، در نظر گرفتن تسهیلات جوانی جمعیت، اختصاص زمین به خانوار ۳ فرزندی یا بیشتر و… مصادیقی از بسته‌هایی بود که دولت در راستای اجرای این قانون در نظر گرفت؛ برای مثال با اعلام بانک مرکزی تسهیلات ازدواج در سال ۱۴۰۲ به ۲۰۰ میلیون و در سال جاری به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش داد.

در نظر گرفتن این بسته‌های تشویقی بعد از گذشت حداقل ۲ سال توانست نمایه جمعیتی برخی استان‌ها را رو به آمار مثبت حرکت دهد؛ براساس بررسی‌های خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نرخ باروری استان‌های هرمزگان، خراسان جنوبی، خوزستان، یزد، گلستان، کرمان، خراسان شمالی، قم، چهارمحال بختیاری، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، قزوین، سمنان و اصفهان افزایشی است.

افزایش نرخ باروری در قم/ بانک‌ها نسبت به تعهدات تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پایبند باشند

بیش از ۵ هزار نفر در سال جاری تسهیلات ازدواج دریافت کرده‌اند

روح‌الله مقدم معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: سال گذشته حدود ۹۰ درصد از متقاضیان وام ازدواج در قم موفق به اخذ این تسهیلات بانکی شدند، براساس آخرین آمار که از سوی وزارت ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد و استان قم جزو ۱۰ استان برتر در پرداخت این تسهیلات حضور داشت.

وی در ادامه با اشاره به نرخ متقاضیان در سال جاری گفت: از ابتدای سال تا پایان مهرماه ۱۴ هزار و ۲۷۰ متقاضی در سامانه ثبت نام کرده‌اند که حدود ۲.۳۳ درصد از متقاضیان کل کشور را تشکیل می‌دهند.

معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قم تصریح کرد: از تعداد متقاضیان مذکور تا امروز ۵ هزار و ۹۶۶ نفر موفق به دریافت وام ازدواج از بانک‌های دولتی و خصوصی شده‌اند و حدود ۵ هزار نفر نیز در صف هستند که برخی از آنها مشکلاتی در پرونده‌شان وجود دارد و باقی نیز در صف پرداخت هستند.

مقدم در بخش دیگری سخنان خود خاطرنشان کرد: از متقاضیان تقاضا داریم در انتخاب بانک‌ها صرفا سراغ بانک‌های دولتی نرفته و بانک‌های خصوصی و کمتر نام آشنا را انتخاب کنند تا از ایجاد صف‌های طولانی پرداخت در بانک‌های دولتی جلوگیری شود.

معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قم در ادامه تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در بحث پرداخت وام ازدواج داریم تاخیر بانک‌ها در پرداخت تسهیلاتی است که براساس قانون نسبت به آن تکلیف دارند. از مدیریت استان تقاضا داریم برای حل این موضوع ورود جدی داشته و بانک‌هایی که در بحث پرداخت آمار ضعیفی داشتند را پای کار بیاورند.

وی در ادامه با اشاره به میانگین سنی ازدواج در استان قم گفت: میانگین ازدواج مردان در سال گذشته، ۲۷.۵ و میانگین ازدواج دختران ۲۳ سال بوده و میانگین سن طلاق در مردان نزدیک ۳۸ و در زنان ۳۳ سال بوده است.

مقدم در پایان مطرح کرد: همچنین در سال گذشته استان قم با هفت هزار و ۳۳۸ ازدواج در جایگاه نوزدهم کشور و با ثبت سه هزار و ۷۷۰ طلاق در رتبه نهم کشور قرار گرفته‌است.

افزایش نرخ باروری در قم/ بانک‌ها نسبت به تعهدات تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پایبند باشند

پرداخت بیش از ۴۰ هزار تسهیلات جوانی جمعیت از سال ۱۴۰۱ تاکنون

مریم عرب‌نژاد مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو بیان کرد: پرداخت تسهیلات فرزندآوری ویژه خانوار‌هایی که فرزند سوم آنها متولد سال ۱۳۹۹ به بعد است در دولت شهید رئیسی با مصوبه مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

وی افزود: براساس قانون جوانی جمعیت دولت موظف است به خانوار‌هایی که فرزند سوم آنها متولد سال ۱۳۹۹ به بعد هستند تسهیلاتی همچون وام بانکی، مسکن و زمین اختصاص دهد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری قم در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این قانون در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ هزار فقره وام به متقاضیان پرداخت شد، همچنین در سال ۱۴۰۲ در سال دوم پرداخت این نوع تسهیلات ۱۴ هزار و ۶۰۴ فقره پرداخت شد.

عرب‌نژاد در ادامه با اشاره به آمار سال ۱۴۰۳ گفت: از ابتدای سال تا پایان شهریورماه حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر متقاضی در سامانه ثبت نام کرده‌اند که به ۵ هزار و ۴۱۹ نفر از آنها تسهیلات مربوطه پرداخت شده است، در مجموع از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان شهریور ۱۴۰۳ بیش از ۴۰ هزار نفر این تسهیلات را دریافت کرده‌اند.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری قم با اشاره به نرخ تولد و فوت در استان قم اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ در شاخص تولد ۱۸ هزار و ۳۹۸ مورد و در شاخص فوتی نیز ۶ هزار و ۷۱۶ نفر در استان به ثبت رسید.

بروکراسی بانکی مهم‌ترین مانع برای تاخیر در پرداخت

بررسی‌های میدانی خبرنگار دانشجو نشان می‌دهد بروکراسی بانکی ابتدایی‌ترین مشکل در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری است، برخی از متقاضیان می‌گویند بیش از ۲ ماه است که پرونده‌شان در بانک تکمیل شده، اما هنوز خبری از پرداخت نیست.

برخی از بانک‌ها پس از تکمیل پرونده از سوی متقاضیان نیز از پرداخت تسهیلات خودداری کرده و دلیل آن را عدم اعتبار مالی و بسته بودن پنجره تسهیلات می‌دانند و همانطور که از دولت انتظار می‌رود نیاز است تا با ورود جدی به مسائل بانک‌ها برای یک بار هم که شده نسبت به این مانع‌تراشی‌ها پایان داده و تسهیلاتی که وظیفه آنهاست را بدون تاخیر و در اسرع وقت پرداخت کنند.

این خبر را در ارتباط فردا دنبال کنید.

لینک حبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا