آخرین وضعیت قبرستان بقیع + ویدئو
ارتباط فردا: بَقیع آرامگاهی در شهر مدینه، عربستان است که تعداد زیادی از اهل بیت (ع) و صحابه پیامبر اسلام (ص) از جمله چهار تن از امامان شیعه (حسن مجتبی (ع)، سجاد(ع)، محمد باقر(ع) و جعفر صادق(ع)) در این مکان به خاک سپرده شدهاند.
وهابیان در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ هجری قمری، حرم این امامان را در قبرستان بقیع ویران کردند. این روز به «یوم الهدم» (روز ویرانی) مشهور است. تخریب بناها در بقیع توسط جریان وهابیت در عربستان سعودی برای از بین بردن اماکن زیارتی بود. تا آن زمان روی مقبره بزرگان اسلام که در مدینه مدفون بودند، گنبدها و بناهایی قرار داشت.
پس از تسلط وهابیان بر مدینه آنها ضمن تخریب قبور، آثاری را که روی قبور قرار داشت نیز از بین بردند. گفته شده است بقیع نخستین آرامگاه است که به دستور حضرت محمد (ص) توسط مسلمانان صدر اسلام ایجاد شد. ابناثیر میگوید: «بقیع در لغت به محل وسیعی که دارای درخت یا ریشه درخت باشد، گفته میشود».
بقیع علاوهبر اینکه مدفن چهار امام شیعه است، مدفن چند تن از همسران پیامبر (ص) است. علاوهبر این مزار عباس (عموی پیامبر (ص))، فاطمه بنت اسد (مادر علیابن ابیطالب)، امالبنین (مادر حضرت عباس (ع)) و برخی دیگر از بزرگان اسلام در قبرستان بقیع قرار دارد.
این قبرستان، یکی از اماکن زیارتی است که زائران در سفر به شهر مدینه حتما برای حضور در آن برنامهریزی میکنند. در طول برگزاری مناسک حج، درهای آرامگاه بقیع در دو نوبت (پس از اقامه نماز صبح و عصر) به روی زائران گشوده میشود اما سالهاست بانوان اجازه حضور در بقیع را ندارند و از پشت دیوارهای آن قبور بقیع را زیارت میکنند. اعت آنها و پیگیریها برای رفع این محدودیت نیز از سوی ایران و دیگر کشورها تا کنون به نتیجه نرسیده است.
تا سالها پیش مراسم دعای کمیل زائران ایرانی نیز در بینالحرمین مسجد النبی(ص) و در مجاورت آرامگاه بقیع برگزار میشد اما این مراسم هم چند سالی است در این مکان برگزار نمیشود و زائران ایرانی از برگزاری این مراسم در مجاور قبرستان بقیع به دلیل فقدان صدور مجوز از سوی مقامات عربستانی محروم شدهاند. ایران بارها در این باره با عربستان مذاکره کرده و حتی پیشنهاد برپایی این مراسم در پشت بام مسجدالنبی که به قبرستان بقیع نیز مشرف است، داده که به این مطالبه، هنوز پاسخی داده نشده است.
انتهای پیام