جشنواره قصهگویی گامی در مسیر شکوفایی استعداد کودکان کشور است
به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد فلاح، سهشنبه شب در مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی قصهگویی در یزد با اشاره به قدمت جشنواره قصهگویی در حوزه فعالیتهای فرهنگی اظهار کرد: این جشنواره نتیجه تلاشهای شبانهروزی معلمان کانون است که ثمره آن به صورت جشنواره ظهور و بروز دارد.
وی با اشاره به اهمیت فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: کانون با بیش از هزار مرکز فرهنگی، به ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان در سراسر کشور میپردازد.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور همچنین از استقبال ویژه مردم شهر یزد از این جشنواره قدردانی کرد و گفت: این روزها با استقبال بینظیری مواجه بودیم که جای تقدیر از مردم شهر یزد برای میزبانی از این جشنواره دارد.
وی افزود: این جشنواره به عنوان یک فرصت مناسب برای ترویج فرهنگ قصهگویی و ارتقای مهارتهای بیانی کودکان و نوجوانان، به پایان رسید و امید میرود که با ادامه این رویدادهای فرهنگی، شاهد شکوفایی بیشتر استعدادهای جوانان کشور باشیم.
آیتالله سید حسن عاملی، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم بیان کرد: آرمانیترین قصه چند فصل دارد که فصل اول آن علاوه بر سرگرمی، بر اصلی از اصول فاخر اجتماعی مبنی بر نیاز جامعه است. اصل دوم آن نیز سوژهای زنده است که در هر دورهای بشر به آن مبتلا میشود و اصل سوم آن نیز در قالب هنر بودن آن و فصل چهارم آن نیز به حرکت درآوردن فکر بشر است.
وی همچنین با اشاره به قصهای از متون دینی، پرسشی را مطرح کرد: آیا شما قصهای نوشتهاید که ملکه امانتداری را در کودکان ما ایجاد کند؟ این قصه را در قصه حضرت عیسی شاهد هستیم.
افشین علا، عضو هیئت مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت و جایگاه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تربیت فرهنگی کودکان گفت: کانون یکی از نهادهایی است که مشابهی ندارد و بیشترین ثمرهها را با کمترین هزینهها به دست میآورد.
علا با بیان اینکه بیش از ۴۰ سال است که عضو کانون است، افزود: از ۱۲ سالگی به کانون پیوستهام و اگرچه در جاهای مختلفی کار کردهام، اما هیچ جا مانند کانون خانه ما نیست.
وی همچنین به نقش مربیان کانون در حفاظت از فرهنگ و هنر ایران اشاره کرد و گفت: ملت ایران را مدیون مربیان کانون میدانم. اگر ارتش و نیروهای امنیتی از جان و امنیت ما حفاظت میکنند، مربیان کانون از فرهنگ و هنر و ادبیات ایران برای بچهها حفاظت میکنند.
علا در ادامه تأکید کرد: نفت ثروت ما نیست، بلکه ثروت ما ادبیات ما است که بچهها را تربیت میکند تا قصهگویی کنند.
وی با اشاره به چالشهای دنیای امروز، گفت: ما افتخار میکنیم که کانون همچنان بچههایی تربیت میکند که عاشق شعر، نقاشی و هنر هستند و ایران زمین را در جهان زنده نگه میدارند.
این عضو هیئت مدیره کانون همچنین به پایینترین حقالزحمهها در کانون اشاره کرد و گفت: پایینترین حقالزحمهها مربوط به کانونیها است، اما بیشترین ثمرهها را در این بخش میبینیم و مربیان با عشق کار میکنند.