عراقچی عملکرد ۱۰۰ روزه دستگاه دیپلماسی خارجی را تشریح کرد
و به نقل از پایگاه خبری وزارت امور خارجه، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه روز جمعه در سفری یکروزه به قم با علما و مراجع عظام تقلید و مدیر حوزه علمیه دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه و هیئت همراه در دیدارهای جداگانه با آیات عظام جوادی آملی، مکارم شیرازی، نوری همدانی و سبحانی ضمن تبیین آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی، مراجع عظام را در جریان تلاشهای صورتگرفته طی ۱۰۰ روز اخیر دستگاه دیپلماسی برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دادند.
سید عباس عراقچی در این دیدارها، ضمن تشکر از رهنمودها و دعاهای خیر مراجع بزرگوار تقلید، گزارشی از آخرین تحولات منطقه بهویژه اوضاع فلسطین و لبنان و جنایات رژیم صهیونیستی ارائه کرد.
وزیر امور خارجه با تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه وزارت امور خارجه و تلاشها و فعالیتهای دستگاه دیپلماسی، بهویژه در رابطه با مقابله با جنگافروزیهای رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان در برابر نسلکشی و تجاوزات رژیم اشغالگر، بر عزم دولت چهاردهم بر ادامه سیاست همسایگی دولت مرحوم شهید رئیسی و کوشش برای ارتقای روابط با کشورهای همسایه و مسلمان تاکید کرد.
عراقچی همچنین با اشاره به اصول ثابت عزت، حکمت و مصلحت به عنوان اصول راهنمای سیاست خارجی کشورمان، ترجمان سیاست خارجی ” فعال، اثرگذار و فراگیر”، را پیشبرد دیپلماسی فعال با همه کشورها و استفاده از همه ظرفیتهای برای تقویت اقتدار ملت ایران در عرصه منطقه و جهان دانست.
وزیر امور خارجه اهمیت دیپلماسی عمومی و رسانهای در موفقیت اهداف سیاست خارجی را خاطرنشان کرد و بر آمادگی دستگاه دیپلماسی برای بهرهمندی از ظرفیتهای حوزه علمیه و مراکز فکری و گفتمانی دینی در قم برای پیشبرد برنامههای دیپلماسی عمومیکشور تاکید نمود.
مراجع عظام نیز ضمن بیان دیدگاهها و توصیههای خود در مورد سیاست خارجی کشورمان، رهنمودهای مهمی در خصوص تعامل جمهوری اسلامیبا کشورهای جهان و بویژه با کشورهای اسلامی و همسایه ارائه فرمودند و برای دستاندرکاران سیاست خارجی دعا و توفیق بیش از پیش از درگاه خداوند سبحان مسئلت کردند.
لازم به ذکر است که ملاقات با حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده حضرت آیتالله سیستانی در قم و حضور در جلسه جامعه مدرسین حوزه علمیه و دیدار با آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور از دیگر برنامههای سفر عراقچی در قم بوده است.