دستگاها نیازی به اخذ تصویر مدارک هویتی از متقاضیان ندارند
ارتباط فردا: هاشم کارگر در توضیح بیشتر اظهارکرد: سازمان ثبت احوال به عنوان یکی از نهادهای زیرساختی کشور، در سالهای اخیر با مشارکت و همکاری در طرحهای زیرساختی و توسعهای دولت الکترونیک، نقش مؤثری در بهبود ارائه خدمات به مردم و کشور ایفا کرده است. یکی از اقدامات بارز این سازمان، راهاندازی سامانه هدا (هویت دیجیتال ایرانیان) است که احراز هویت الکترونیک مورد نیاز دستگاههای اجرایی و نهادها و شرکت های ارائه دهنده خدمات در فضای مجازی را فراهم کرده است.
رئیس سازمان ثبت احوال بیان کرد: احراز هویت الکترونیک به دلیل سرعت و دقت در تأیید هویت در مقایسه با روشهای سنتی از مزیتهایی بسیاری برخوردار است زیرا امکان جعل یا انکار هویت وجود نخواهد داشت و زمان ارائه خدمات به کاربران کوتاهتر و از طرف دیگر قابلیت ارائه خدمات به مشتریان در فضای مجازی در هر زمان و مکان را فراهم کرده است.
وی با اشاره به مزایای این سامانه از قبیل امنیت اطلاعات هویتی شهروندان، جلوگیری از ایجاد بانکهای موازی، ارائه خدمات هویتی الکترونیک در فضای مجازی، حذف کپی شناسنامه و کارت ملی و … تصریح کرد: سامانه هویت دیجیتال ایرانیان (هدا) به عنوان مرجع احراز هویت الکترونیک اشخاص و در هنگامی که نیاز به اعتبار سنجی اقلام هویتی شهروندان باشد، بدون نیاز به اخذ تصویر مدارک هویتی، کاربر را به درگاه اینترنتی هدا انتقال داده و اطلاعات مربوطه توسط سازمان ثبت احوال کشور و بر اساس ۳ سطح شامل بررسی اطلاعات هویتی، تطبیق با شماره تلفن همراه متصل با کدملی شخص، زنده سنجی و تطبیق چهره بصورت برخط احراز خواهد شد.
معاون وزیر کشور با اشاره به مشکلات احراز هویت از طریق ارائه تصویر مدارک عنوان کرد: ارائه تصویر شناسنامه و کارت ملی باعث ایجاد مخاطرات همچون سوء استفاده و کلاهبرداری و یا جعل اطلاعات هویتی میشود. بر این باوریم که با تکمیل و توسعه طرحهای الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور، نه تنها کیفیت ارائه خدمات به مردم در تمامی دستگاهها بهبود خواهد یافت، بلکه دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی و خصوصی نیز از دادههای دقیق بهرهمند خواهند شد و این اقدام ماندگار و مؤثر، نشان از توجه سازمان ثبت احوال کشور به مسئولیتهای اجتماعی و توسعه پایدار دولت الکترونیک در سراسر کشور دارد.
وی افزود: سازمان ثبت احوال کشور با ۱۰۶ سال قدمت در ثبت وقایع حیاتی ایرانیان و تولید و انتشار آمارهای حیاتی کشور، به عنوان یکی از قدیمیترین دستگاههای اجرایی در زیرساخت دولت شناخته میشود که نه تنها برای ثبت وقایع حیاتی و هویت بخشی به ایرانیان اقدام میکند، بلکه با ارائه آمارها و دادههای دقیق وقایع حیاتی به برنامهریزیهای توسعه کلان کشور یاری رسانده است.
کارگر با اشاره به اراده سازمان ثبت احوال کشور بر بهبود ارائه خدمت به مردم در اقصی نقاط کشور عنوان کرد: امید است با تداوم این روند، سازمان ثبت احوال کشور نقش بیشتری در توسعه الکترونیک دولت ایفا کند.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان ثبت احوال کشور، وی با اعلام آمادگی سازمان ثبت احوال کشور درباره ارائه خدمات این سازمان به سایر بخشها افزود: تمامی دستگاههای اجرایی، بانکها و شرکتهای دولتی و خصوصی و فروشگاههای اینترنتی باید بر اساس قوانین بالادستی نسبت به دریافت این سرویس اقدام و با احراز هویت الکترونیک مشتریان، به ارائه خدمات بپردازند و دیگر نیازی به اخذ تصویر مدارک هویتی از متقاضیان نیست.
انتهای پیام