۹۰ درصد جراحیها در کشور به صورت کم تهاجمی انجام می شود
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی، در افتتاحیه این کنگره ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری کنگره ابراز امیدواری کرد این همایش علمی نقطه عطفی برای توسعه و تعالی لاپاروسکوپی در عرصه ملی و دانشگاهی باشد.
رئیس نوزدهمین کنگره بینالمللی جراحیها و تکنیکهای کم تهاجمی ایران، با اشاره به گذشت سه دهه از تکوین و شکل گیری لاپاروسکوپی در ایران گفت: امروزه با توجه به توسعه آکادمیک، افزایش مهارت متخصصان، برنامهریزی ها و تکنولوژیهای جدید و…، شرایط مناسبی در استفاده از جراحیهای نوین لاپاروسکوپی فراهم شده است.
زالی لاپاروسکوپی را یک جز لاینفک از روشهای جراحی برشمرد که امروزه در بیش از ۹۰ درصد جراحیهای شکمی و قفسه صدری و جراحیهای چاقی کارایی دارد.
به گفته وی، با پیشرفت تکنولوژی و توسعه بخشهای آموزشی در آینده شاهد توسعه جراحیهای لاپاروسکوپی و کمتهاجمی خواهیم بود.
زالی شالوده اصلی جراحیهای کم تهاجمی را کار تیمی عنوان کرد و یادآور شد در آینده شاهد حرکت روشهای جراحی به سمت کم تهاجمی هستیم و اکثر موارد جراحی با این روش انجام میشوند به غیر از موارد خاصی که با روش لاپاروسکوپی غیر قابل انجام هستند و کنتراندیکاسیون این نوع جراحی تلقی میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که با پیشرفتهای علمی و فناوری شاهد توسعه بیشتر جراحیهای لاپاروسکوپی باشیم.
زالی در ادامه به برخی از جراحیهای لاپاروسکوپی از جمله روشهای NOTES و سایر تکنیکهای جدید جراحی لاپاروسکوپی اشاره کرد که بدون ایجاد اسکار جراحی از طریق بینی، دهان یا واژن و رکتوم انجام میشود و باعث کاهش اسکار زخم، کاهش درد و زمان بستری بیماری و هزینههای درمانی میشود.
به گفته وی، امروزه تقریباً بیش از ۹۰ درصد جراحیهای کلورکتال و چاقی از طریق لاپاروسکوپی انجام میشود.
زالی همچنین یادآور شد که در گذشته جراحیهای لاپاروسکوپی در کودکان و افراد مسن به دلیل کوچکی جثه یا مخاطرات آن کمتر انجام میشد اما امروزه بسیاری از جراحیها در این دو گروه را میتوان با استفاده از تکنیکها و تجهیزات نوین و تجهیزات با روش لاپاروسکوپی انجام داد.
رئیس کنگره از دیگر موارد استفاده از جراحیهای لاپاروسکوپی به سرطانهای رکتوم اشاره کرد و یادآور شد: با مهارت و تبحر متخصصان جراحی و همچنین تجهیزات جدید همه اعمال جراحی با رعایت احتیاطات لازم در هنگام بارداری (سه ماهه دوم بارداری) قابل انجام است.
زالی با بیان اینکه امروزه جراحی لاپاروسکوپی جای خود را در درمان سرطان باز کرده است، امکان استفاده از انواع لیزرها در بافتهای عمقیتر را از دیگر ظرفیتهایی برشمرد که به واسطه لاپاروسکوپی فراهم شده است.
زالی با اشاره به گسترش استفاده از هوش مصنوعی در پزشکی، خاطرنشان کرد: به مدد هوش مصنوعی میتوان بسیاری از طرحهای درمانی و جراحی و نتایج آنها را قبل از عمل بررسی کرد و هوش مصنوعی در ایجاد الگوریتمهای درمانی، طراحی بهترین پلن جراحی برای بیمار و مواردی از این دست به جراح کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه انواع تکنولوژیهای جدید در حال ادغام با لاپاروسکوپی است یادآور شد: بسیاری از چالشها را میتوان با مداخلات تکنولوژیک جدید رفع کرد.
زالی با اشاره به افزایش و توسعه روشهای نوین پزشکی در کشور خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر به مدد اساتید و متخصصان زبده، مفهوم و کاربرد لاپاروسکوپی در کشور ما جاری و ساری شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران برگزاری این همایش ابراز امیدواری کرد که نتایج حاصله از این همایش سه روزه و دستاوردهای نوین و آموزههای آن منجر به ارتقای علمی همکاران و ارائه خدمات درمانی و زدودن آلام بیماران و دردمندان شود.