بهداشت و درمان

اجرای طرح پزشک خانواده، دسترسی مردم به پزشک را افزایش می‌دهد



به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا) مهری با ابراز مخالفت نسبت به این گزاره که با کمبود پزشک مواجه هستیم، گفت: چالش امروز، توزیع پزشک است و در این زمینه با مشکل مواجه هستیم؛ زیرا اگر کمبود پزشک داشتیم، رئیس نظام‌پزشکی اعلام نمی‌کرد بیش از ۴۰ هزار پزشک در کشور داریم که طبابت نمی‌کنند.

وی درباره دلایل توزیع نامناسب پزشک در مناطق مختلف کشور عنوان کرد: قطعاً هیچ پزشکی در مناطقی که شرایط لازم برای او فراهم نشده است حضور نخواهد داشت. نظام سلامت در کشورمان سلسله‌مراتب و سطح‌بندی دارد و قرار نیست با کوچک‌ترین دردی به سراغ فوق‌تخصص بروید و همه چیز باید مرحله‌به‌مرحله پیش برود.

این فعال حوزه پژوهش سلامت به آمارهای محصلین حوزه پزشکی اشاره و بیان کرد: تا سال ۱۴۱۰، پزشک فعلی که در حال تحصیل هستند، به‌نظام سلامت می‌رسند و می‌توانند مشغول به کار شوند؛ اما وقتی شرایط محیا نباشد، پزشکان یا ادامه تحصیل نمی‌دهند یا مهاجرت می‌کنند.

وی با تأکید بر ضرورت فهم درست از هدف و علت افزایش ظرفیت پزشکان اظهار کرد: نباید فراموش کنیم در نظام سلامت، برای مردم کار می‌کنیم و قرار نیست به دلیل دسترسی کم به پزشک در برخی از مناطق کشور، نسخه‌ای بنویسیم که گره‌ای باز نمی‌کند.

مهری در پاسخ به چرایی عدم طبابت ۴۰ هزار پزشک فارغ‌التحصیل در کشور گفت: این مسئله دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها تفاوت تعرفه‌ها است. عددی که به‌عنوان تعرفه به‌صورت سالانه افزایش پیدا می‌کند به معنای افزایش حقوق پزشک نیست و عملاً برای این افراد صرف ندارد که طبابت کنند.

وی از وجود پزشکانی در حاشیه شهر تهران با حقوق ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان گفت و اشاره کرد: برخی افراد می‌گویند پزشکان کارانه می‌گیرند؛ اما کارانه پزشک را بین یک سال و نیم تا دو سال تأخیر، پرداخت می‌کنند.

این فعال حوزه پژوهش سلامت با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه‌های حوزه سلامت از جیب مردم پرداخت می‌شود، اظهار کرد: در نظام سلامتی که چنین رقمی از جیب مردم پرداخت می‌شود، اضافه‌کردن پزشک کار معقولی نیست و قطعاً به اهدافی که مدنظر گرفته شده است دست نخواهند یافت.

وی با اشاره به هزینه ۹۰ هزار میلیاردتومانی که برای اجرای برنامه پزشک خانواده نیاز است، بیان کرد: اگر مسئولین می‌خواهند مشکلات حوزه نظام سلامت حل شود، باید پزشک خانواده را سامان دهند و اجرا کنند؛ زیرا اگر چنین اتفاقی رخ دهد، قطعاً دسترسی مردم به پزشک افزایش پیدا خواهد کرد.

مهری در مصاحبه با رادیو گفتگو اشاره کرد: یکی از دلایلی که دسترسی مردم به پزشک متخصص و فوق‌تخصص اندک تقاضای القایی است. بین ۳۰ تا ۶۰ درصد افرادی که به پزشک متخصص و فوق‌تخصص مراجعه می‌کنند نیازی به این کار نداشتند و با اقدامات بسیار ساده‌ای که پزشکان عمومی انجام می‌دهند، مشکلات این افراد رفع می‌شد.

وی با انتقاد از نبود فیلتر برای هدایت بیمار به پزشکان مرتبط عنوان کرد: در تمام دنیا چنین فیلترهایی وجود دارد و نبود آن در ایران موجب شده است که بسیاری از مراجعات به پزشکان متخصص و فوق‌تخصص ضرورت نداشته باشد و افراد با رفتن به مطب پزشک عمومی می‌توانستند مشکل خود را حل کنند.



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا