دسته‌بندی نشده

هند: بریکس فعالانه درباره سیستم های پرداخت بحث می کند



به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا از “تاس” میسری با تاکید بر اینکه در مورد سیستم های پرداخت و تسویه مذاکرات انجام شده است، گفت: «هنوز توافقات نهایی به دست نیامده، اما بحث های فشرده صورت گرفته است».

معاون وزیر امور خارجه هند خاطرنشان کرد: تحقیقات مشخصی در این زمینه انجام شده است و مقالاتی نیز برای بررسی اعضای مختلف آماده شده است.

او تاکید کرد: این یک واقعیت است که کشورها بر اهمیت استفاده از ارزهای ملی برای مقاصد تجارت تأکید کرده اند. بنابراین تقویت شبکه های بانکی در میان شرکای بریکس و امکان تسویه حساب با ارزهای ملی در مرحله اول تشویق می شود.

به گزارش ایرنا، رئیس بانک مرکزی روسیه اعلام کرد: کشورهای عضو گروه بریکس در حال تبادل‌نظر و کار بر روی ایجاد سیستم پرداخت برای کشورهای عضو این گروه است.

الویرا نابیولینا در این باره افزود: بانک مرکزی و وزارت دارایی روسیه در حال گفت‌وگو با دیگر کشورهای عضو گروه بریکس هستند، البته قبلا گفته بودم که این پروژه کاملأ پیچیده است، یعنی درک و ترویج آن در میان شرکا نیاز به زمان دارد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد سامانه پرداخت بریکس در حال بحث و بررسی است و تا نهایی شدن این مباحث، ما از روش‌ها و ابتکارات دیگر برای تسویه حساب‌های مالی همچون پلتفرم پل بریکس استفاده خواهیم کرد.

پیش از این، رئیس‌کل بانک مرکزی ۱۶ تیرماه ۱۴۰۳ از امضای نخستین قرارداد پیمان پولی دوجانبه برای تبادلات تجاری میان ایران و روسیه خبر داد و اعلام کرد: زیرساخت معاملات توافقی ریال برون‌مرزی (ریال آفشور) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.

محمدرضا فرزین در مصاحبه با خبرنگاران اظهار داشت: در نشست دو جانبه رؤسای کل بانک های مرکزی دو کشور ایران و روسیه در حاشیه کنگره مالی روسیه در سن‌پترزبورگ، همه اقدامات مشترکی که در گذشته توافق شده بود نهایی شد و بدین ترتیب کلیه اقدامات توافق شده قبلی وارد مرحله عملیاتی شد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: در این نشست سند همکاری جدیدی در خصوص اقدامات مشترک آتی به امضای رؤسای کل بانک¬های مرکزی دو کشور رسید.

گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.

در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی و به دنبال پیگیری‌های دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوست. در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌های بریکس کمرنگ بوده است. به گفته کنستانتین کاساچف نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی مشارکت در گروه بریکس است.

اجلاس آتی سران بریکس به عنوان مهمترین رویداد این گروه ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) در کازان مرکز تاتارستان روسیه برگزار خواهد شد.

این خبر را در ارتباط فردا دنبال کنید.

لینک حبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا