«سمنان» استاندار توانمند میخواهد/ «سد فینسک» در مرحله اجر
خبرگزاری مهر، گروه استانها: این روزها در استان سمنان دو موضوع بسیار مورد بحث قرار میگیرد یکی انتخاب استاندار جدید سمنان در دولت چهاردهم و دیگری آب به عنوان بزرگترین مسئلهای که استان سمنان از میامی تا ایوانکی درباره آن دغدغه دارند.
در فضای مجازی بحثهای بسیاری درباره گزینههای استانداری سمنان مطرح شده اما شاید بزرگترین بحث که گاهی حتی به جاهای باریک هم بین مخالفان و موافقان کشیده میشود، تعیین استاندار بومی برای سمنان است.
تابویی به نام استاندار بومی
در تمام طول ۴۵ سال انقلاب اسلامی حتی یک استاندار بومی هم در استان سمنان وجود نداشته است و مردم منتظر هستند که ببینند بالاخره این تابو به دست پزشکیان و دولت چهاردهم شکسته میشود یا خیر؟ از سوی دیگر گروهی عقیده دارند که یک استاندار غیربومی برای استان سمنان با همه چالشهای آن، مناسبتر است.
در نهایت اما نه موافقان و نه مخالفان استاندار بومی، تعیین کننده نیستند و این پزشکیان و وزیر کشور او هستند که میتوانند یا چرخش نوک قلم خود در حکم انتصاب استانداری سمنان، به همه این مباحث پایان ببخشند.
در این بین اما نمایندگان استان سمنان در مجلس شورای اسلامی بسیار مورد رجوع و سوال هستند در حاشیه نشست عباس گلرو نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با رسانهها وی به سوالات خبرنگار مهر نیز پاسخ میدهد که در ادامه این گفتوگو را میخوانید.
در ابتدا پیرامون آب بگویید
آب مهمترین مسئله در استان سمنان است؛ در حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه در ادامه پیگیریهایی که در مجلس یازدهم داشتیم امسال نیز مقوله مهم آب را به صورت جدی مورد پیگیری و بررسی قرار داده و نشستهای متعددی را نیز در این ارتباط برگزار کردهایم.
اصلیترین پروندهای که در سمنان دنبال میکنیم و آن را اولویت اصلی خود میدانیم، مقوله تأمین آب پایدار است، سد فینسک و دیگر پروژههای آبرسانی و انتقال آب بین حوزهای از جمله اولویتهای ما در این زمینه است.
درباره این پیگیریها و نتیجه آنها هم بگویید
در راستای انتقال آب بین حوزهای با نمایندگان استانهای قم و یزد به عنوان استانهایی که در کنار سمنان بیشترین چالشهای کم آبی را دارند، اقدام مشترکی انجام خواهیم داد و نشستهایی را برگزار کردهایم تا بتوانیم مطالبات در ارتباط با انتقال آب بین حوزهای را صورت جمعی دنبال کنیم، گفت: اثرگذاری این اقدامات قطعاً بیشتر خواهد بود.
در حوزه سد فینسک نیز باید گفت علیرغم همه چالشها شرایط به جای خوبی رسیده و پروسه اجرای این طرح در حال انجام است و تأمین اعتبارات خوبی نیز در دولت شهید رئیسی برای این منظور صورت گرفت اما با شهادت شهید رئیسی این موضوع متوقف ماند.
بعد از انتخابات و روی کار آمدن دولت جدید نشستهایی را با وزیر سابق نیرو و وزیر کنونی این وزارتخانه همچنین معاون اجرایی و شخص رئیس جمهور داشتهایم و آنها را نسبت به ضرورت اجرای فینسک و همچنین ضرورت اعتبارات آن توجیه کردهایم و تاکید داشتیم که دولت سیزدهم نیز این امر را تصدیق و تاکید داشته باشد تا بتوانیم قبل از اتمام این دوره مجلس شاهد اجرایی شدن کامل سد فینسک باشیم.
شرایط امروز استان سمنان را به خصوص در آستانه انتخاب استاندار جدید چطور میبینید؟
با محوریت نماینده ولی فقیه در استان سمنان، همدلی و همراهی خوبی بین مسئولان و به خصوص چهار نماینده استان سمنان در مجلس شورای اسلامی وجود دارد و تلاش داریم با نشستهای مشترک در چهار گوشه استان اقدامات خوبی را صورت دهیم.
درباره انتخاب استاندار هم توضیح دهید
ما نمایندگان استان سمنان به اصل عدم دخالت در قوه مجریه مطابق صحبتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی اعتقاد داریم اما برخی سو استفادهها از کلام ایشان صورت میگیرد تا جایی که نقش نظارتی نمایندگان را تهی جلوه دهند.
در ولایت پذیری نمایندگان استان در مجلس تردیدی نیست، ما منتظر هستیم تا دولت استانداری را برای سمنان معرفی کند و سپس انعکاس افکار عمومی در استان و مشخصاً حوزه انتخابیه را اعلام کنیم. برای شخص بنده اما استاندار بومی برای سمنان، اولویت دارد.
در برخی استانها این اتفاق رخ داده و برای مثال میتوان اصفهان را اشاره کرد که استاندار معرفی شده از سوی دولت بومی همان استان است اما در برخی نقاط هم ممکن است رخ دهد که استانداران غیربومی باشند لذا باید منتظر ماند.
اولویت برای ما افراد بومی توانمند هستند که در درون استان نیز این افراد وجود دارند اگر کسی دارای توانمندی باشد کمک خواهیم کرد و اگر کسی از ما مشورت بخواهد که بزرگان و دلسوزان استان و چه کسانی که مسئولیتهای اجتماعی دارند حتماً کمک خواهیم کرد تا بتوانیم انتخاب خوبی را برای استانداری سمنان داشته باشیم.
چه ملاکهایی در نظر شما است و اگر مورد مشاوره قرار بگیرید بیان خواهید کرد؟
اولویت برای ما توانمندی است، ما معتقدیم کسی باید بیاید که بتواند به توسعه استان سمنان کمک کند. از سوی دیگر ما کسی را میخواهیم که دلسوز و از حاشیه دور باشد و بتواند به مسائل استان سمنان کمک کند.
نظام مسائل استان سمنان واضح و روشن است و کسی میخواهیم که این مسائل را حل کند، آب، عمران، عقب افتادگیهایی که در توسعه استان شاهد هستیم، مسائل ما هستند و ما عقیده داریم کسی باید باشد که این موضوعات را حل کند.
اولویت این است که ترجیحاً استاندار بومی باشد اما نباید فراموش کرد که دولت باید افرادی را که شاخصههای استانداری توانمند را دارند و با شعارهای پزشکیان مانند وفاق و همدلی و توانمندی و.. همراهی دارد، معرفی کند اما نکته دیگر این است که تاکنون دولت به صراحت درباره استان سمنان صحبت از گزینهها نکرده است.
معتقد هستیم که فردی توانمند باید بر مسند کار در استانداری سمنان باشد، اگر فردی بومی و توانمند معرفی شد بهتر اما اگر نشد فردی غیر بومی اما توانمند و مردمدار باید در مسند کار باشد. آرزوی قلبی من این است که فردی از درون استان با توانمندیها و شناختی که از استان دارد استاندار شود و ما از این دست افراد هم کم نداریم.
از بی ارجمند و شاهرود و میامی تا دامغان و سمنان و گرمسار و مهدیشهر و آرادان و سرخه و ایوانکی افرادی وجود دارند که توانمندیهای خوبی هم دارند، این افراد توان این را دارند که استان سمنان را به سمت توسعه ببرند.
نظر دیگران هم در این زمینه جویا شدهاید؟
بنده در کمک و مشورت به تعیین استاندار به هر کسی که دخیل در امر است اعلام آمادگی کردهام از سوی دیگر انتخاب استاندار یک امر انحصاری نیست که فردی ادعا کند که من باید مطلقاً نظر بدهم لذا هم اندیشی خوب است و همه کسانی که محل رجوع مردم هستند و تشکلهای سیاسی مبتنی بر وفاق میبایست کمک کنند تا استاندار خوبی برای استان سمنان مشخص شود و لذا همه دغدغه ما هم این است که استانداری توانمند برای سمنان مشخص شود.
این خبر را در ارتباط فردا دنبال کنید.
منبع مهر