دسته‌بندی نشده

واشنگتن تنها به ابراز نگرانی درخصوص قانون رژیم صهیونیستی علیه آنروا بسنده کرد



به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از الجزیره، این مقام آمریکایی در گفت وگو با رسانه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» اظهار کرد: واشنگتن از قانون تصویب شده توسط کنست که آنروا را مجبور به توقف عملیات خود در نوار غزه، کرانه باختری و اورشلیم (قدس اشغالی) خواهد کرد نگران است چرا که اجرای این قانون بیش از ۳ میلیون فلسطینی را تهدید خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا نیز پیش‌تر در بیانیه مشترکی اقدام کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در تصویب قانونی برای جلوگیری از فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را محکوم کردند.

در بیانیه مشترک کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا با اشاره به اینکه آنروا نماینده سازمان ملل است، آمده است: مأموریت رسیدگی به امور میلیون‌ها پناهنده فلسطینی در منطقه از طرف مجمع عمومی سازمان ملل بر عهده آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی گذاشته شده است.

در ادامه این بیانیه تاکید شده است: اقداماتی که آنروا برای میلیون‌ها پناهنده فلسطینی در منطقه و به ویژه در شرایط کنونی غزه انجام می‌دهد امری ضروری و غیرقابل جایگزین است.

بر اساس این بیانیه، قانون تصویب شده توسط کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) یک بدعت بسیار جدی و خطرناک است که در فعالیت سازمان ملل متحد و همه سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی اختلال ایجاد می‌کند.

در بیانیه مشترک ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا آمده است که این چهار کشور اروپایی به همکاری با کشورهایی که کمک‌های بشردوستانه خود را از طریق آنروا در اختیار آوارگان فلسطینی قرار می‌دهند و همچنین کشورهایی که میزبان دفاتر این آژانس هستند، ادامه خواهند داد تا از دوام کار و نقش بشردوستانه آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی اطمینان حاصل کنند.

نخست وزیر انگلیس نیز با صدور بیانیه‌ای شدید اللحن به تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در سرزمین‌های اشغالی توسط پارلمان رژیم صهیونیستی به شدت اعتراض و تصریح کرد که برنامه‌های این نهاد بین‌المللی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در غزه و فلسطین ضروری است.

کی‌یر استارمر شامگاه دوشنبه (به وقت محلی لندن) در بیانیه‌ای که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، گفت: بریتانیا به شدت نگران لایحه درباره آنروا است که کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) تصویب کرده است. این قانون فعالیت ضروری آنروا برای فلسطینیان را غیرممکن می‌کند و کل واکنش بشردوستانه بین المللی در غزه و ارائه خدمات ضروری بهداشتی و آموزشی در کرانه باختری را به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه «وضعیت انسانی در غزه غیرقابل قبول است»، افزود: ما باید شاهد آتش‌بس فوری، آزادی گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) و افزایش قابل توجه کمک‌ها به غزه باشیم.

نخست وزیر انگلیس تاکید کرد: (رژیم) اسرائیل طبق تعهدات بین المللی خود باید اطمینان حاصل کند که کمک‌های کافی به غیرنظامیان غزه می‌رسد و تنها آنروا می‌تواند کمک‌های بشردوستانه را در مقیاس و سرعت مورد نیاز ارائه کند.

استارمر تصریح کرد: آنروا از طرف سازمان ملل متحد مأمور حمایت از پناهندگان فلسطینی است و ما از قانونگذاران اسرائیلی می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که آنروا می‌تواند به انجام کارهای اساسی خود ادامه دهد.

پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) روز دوشنبه قانونی را تصویب کرد که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع می‌شود.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد دهم اکتبر گذشته (۱۹ مهر) و یک روز پس از هشداری که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در این زمینه صادر کرد، درباره تصویب این قانون به رژیم صهیونیستی هشدار دادند.

رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که بین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و آنروا پیوند عمیقی وجود دارد و این رژیم آن را نمی‌پذیرد. همین ادعای بی‌اساس سبب شد تا برخی از کشورهای غربی برای چند ماهی کمک‌های مالی خود را به این نهاد بین‌المللی متوقف کنند.

آنروا در سال ۱۹۴۹ برای حمایت از پناهجویان فلسطینی در بسیاری از کشورها تاسیس شد و به ویژه مراکز بهداشتی و مدارس در غزه و کرانه باختری را اداره می‌کند.

این سازمان ستون فقرات توزیع کمک‌های بین المللی در نوارغزه محسوب می‌شود که اکنون با یک فاجعه انسانی ناشی از جنایات وحشیانه اسرائیل در غزه مواجه است.

این خبر را در ارتباط فردا دنبال کنید.

لینک حبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا